Χαμόγελα για την απόδραση από την κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία, ελπίζουν σε αριστερή παρένθεση

29.12.14


Σχεδόν μόνη στον εγχώριο δημόσιο διάλογο, η Παραπολιτική από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξε να βρει τους 180 βουλευτές, κάτι που προσωπικά είδα στα μάτια των κυβερνητικών στελεχών νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Αποτελεί μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία τα τόσα χαμόγελα για την πτώση μιας κυβέρνησης από την ίδια την κυβέρνηση αλλά μένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει τόσο εμφατικά, ώστε να τα δικαιώσει.

Απολύτως συνειδητά, η κυβέρνηση σχεδίασε τις πρόωρες εκλογές, δεν δέχθηκε την 6μηνη παράταση του Μνημονίου αλλά ζήτησε να υπάρχουν μόνο 2 μήνες περιθώριο ώστε να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η Νέα Δημοκρατία ελπίζει στην «αριστερή παρένθεση».

Πρόκειται για έναν αμιγώς τυχοδιωκτικό σχεδιασμό που έγινε εις βάρος της χώρας αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο θεωρείται πια δεδομένο από τα ελληνικά κόμματα και οι Έλληνες πολίτες δεν το αξιολογούν όσο αρνητικά θα έπρεπε.

11 σχόλια:

 1. Δεν καταλαβαίνω δηλαδη γιατι η νεα δημοκρατια κατα την άποψη σου , έπρεπε να περάσει τα μετρα απο την βουλη, που ούτως η αλλως δεν πέρναγαν , και μετα να πάει σε εκλογες το Μάρτιο και να χάσει με μεγάλη διαφορα .

  Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι η Ευρώπη θα έπρεπε να δεσμευθεί για ενα προγράμμα και λεφτα σε μια κυβέρνηση που θα άλλαζε μετα απο δυο μήνες , και που πιθανώς θα προέκυπτε μια κυβέρνηση εχθρική προς το μνημονιο .

  Απαντήστε μου παρακαλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. άλλωστε Και οι άλλοι από καθαρό τυχοδιωκτισμό κινήθηκαν προς την κατεύθυνση πρόκλησης πρόωρων εκλογών...

  Ο σοφός λαός επικροτεί, οπότε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για την ανάλυση. Με πέντε λόγια είπες όλη την πραγματικότητα. Αν ο Σαμαράς ήθελε να βγάλει Πρόεδρο, θα πρότεινε τον Δήμα; Θα έκανε διαγγέλματα; Είναι ξεκάθαρο ότι αποφάσισε να παίξει την χώρα στα ζάρια ο υπεύθυνος Πρωθυπουργός μας σε μια καθαρά τυχοδιωκτική κίνηση. Συναγωνίζεται σε ανευθυνότητα τον Τσίπρα.

  Τώρα μια ερώτηση ΑΠΟΛΥΤΑ καλοπροαίρετη χωρίς ΙΧΝΟΣ ειρωνίας από κάποιον που δεν έχει ψηφίσει ποτέ τίποτε άλλο παρά ΠΑΣΟΚ, από το 1993 έως και το 2012: Όταν επιδεικνύεις τόσο μεγάλη αναλυτική ικανότητα, πώς μπορείς να είσαι ακόλουθος ενός ανθρώπου που αποδεδειγμένα ήξερε τα χάλια της οικονομίας ήδη από το καλοκαίρι του 2009 και παρ' όλ' αυτά (πέρα από τις βλακείες που είπε προεκλογικά), η πρώτη του κίνηση ήταν να "μοιράσει λεφτά" (επίδομα αλληλεγγύης), ενώ στην πρώτη του κυβέρνηση "μάχης" έβαλε όλα αυτά τα άκαπνα φυντάνια που μέχρι να πάρουν μυρωδιά τι γίνεται η χώρα ήταν ήδη στα βράχια;

  Δεν είναι ώρα να κάνει restart το ΠΑΣΟΚ μακριά από Βενιζέλους και ΓΑΠ. Γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στον διεφθαρμένο και στον ανίκανο; Απλά αρνούμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχή και κατάρα29 Δεκεμβρίου 2014 - 8:11 μ.μ.

  Γενικά όπου βρίσκω αυτό το επιχείρημα το απεχθάνομαι και το στηλιτεύω: οι εκλογές δεν είναι απόδραση. Είναι μάχη επιμοχθη που τιμά όχι μόνο αυτόν που την κέρδισε αλλά και αυτόν που την έχασε. Η πρώτη φορά που άκουσα αυτό το ανόητο επιχείρημα ήταν επί ΓΑΠ και αφορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση. Μού έκανε πολλή εντύπωση να λέγεται κάτι τέτοιο αλλά δεν είχα ακόμη συνειδητοποιήσει το ακριβές νόημα του. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις δυό χρόνια όταν ο Παπανδρέου, αυτός που χαρακτήρισε τον τότε αντίπαλοτου του φυγά, για να το σκάσει ο ίδιος πια από τις κυβερνητικές ευθύνες-το παίζει και ριγμένος μάλιστα, λες και τον εμπόδισε κανείς να ασκήσει το απόλυτο πρωθυπουργικό δικαίωμα σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό πολίτευμα, τις εκλογές!
  Η εμπειρία μας πια από τον Παπανδρέου δείχνει ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι ο άνθρωπος της φυγομαχίας αλλά και του ηθικά ανέντιμου ύπουλου κλεφτοπόλεμου. Ο φαινομενικά γλυκός αυτός άνθρωπος κρύβει έναν απίστευτα μοχθηρό ψυχισμό που δεν ξέρει ότι η μέγιστη αρετή ενός μαχητή στο πόλεμο είναι όχι η πιθανή νίκη του αλλά η μπέσα του. Ακόμη και η νίκη του 2009 με αυτήν απούσα κερδήθηκε-η καθαίρεση του ήταν συνέπεια εκείνης της μπαμπεσιάς του προς τον λαό των ψηφοφόρων του. Τώρα το μοτίβο έχει αλλάξει-θα μπορούσε να συνοψιστεί στο ΨΗΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! και να τις υποκλέψει από εκεί όπου βρήκε στέγη, δόξα, κύρος: το κόμμα που τοσο άδικα τον ανέδειξε ανάξιο και προδοτικό ηγέτη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι κρίμα να γράφεις τέτοιες κοτσάνες για τόσο πρόσφατα γεγονότα... Η πρώτη κίνηση του Γιώργου ήταν να κάνει ανεξάρτητη στατιστική αρχή, σταματώντας την απάτη του Καραμανλή. Γιατί έπρεπε να το λέει μυστικά ο Προβόπουλος το έλλειμμα στον Γιώργο, ενώ δημόσια μίλαγαν για 4-6%; Δεν έπρεπε να το ξέρουμε όλοι οι φορολογούμενοι δημόσια και επίσημα πόσο είναι το έλλειμμα, όπως γίνεται μετά το 2010; Η επόμενη κίνηση του Γιώργου ήταν να δώσει επίδομα αλληλεγγύης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, το οποίο το πλήρωσαν οι Τραπεζίτες. Δηλαδή εσύ δεν ξέρεις ότι το επίδομα αλληλεγγύης δόθηκε με έκτακτη φορολόγηση κερδοφόρων μεγάλων επιχειρήσεων (Τράπεζες), χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα cent τον προϋπολογισμό; Πού ζεις; Όσο για τα φυντάνια που λες τους χρωστάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί αυτοί σε κράτησαν στο ευρώ, όταν όλοι οι άλλοι ήταν στα κεραμίδια.
  Δεν είναι ώρα να σταματήσεις να χάφτεις την Καραμανλική προπαγάνδα ότι ο Γιώργος μοίρασε λεφτά, ξεχνώντας ότι ο ήρωας Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που μείωσε το έλλειμμα και το χρέος και νοικοκύρεψε τα δημόσια ταμεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στρεψοδικία: (η) ουσ. η χρήση κακόπιστων ή σοφιστικών επιχειρημάτων | (γεν.) η σκόπιμη διαστροφή της αλήθειας

  στρεψόδικος, -η, -ο επίθ. (Κ -ος, -ον) πρόσωπο που χρησιμοποιεί κακόπιστα επιχειρήματα, που σκόπιμα διαστρέφει την αλήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ετσι μπραβο.το καταλαβες επιτελους οτι δεν θα μεινει κανενας πασοκος με τον βενιζελο.λυσαξατε αλλα θα σας περασει.τωρα σας επιασε ο πονος και θελετε και συνεδρια και προσφερετε και θεση βουλευτη στο γιωργο.ευχαριστουμε δεν θα παρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τα αμερικανά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!30 Δεκεμβρίου 2014 - 1:03 μ.μ.

  President Obama speaking?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρε ευχη καημενη...
  Μεχρι χθες για την κλικα που υποστηριζεις οι εκλογες ισοδυναμουσαν με ανευθυνοτητα και εθνικη καταστροφη. Τωρα τι εγινε και ξαφνικα ειναι "μαχη επιμοχθη που τιμά όχι μόνο αυτόν που την κέρδισε αλλά και αυτόν που την έχασε";

  Επισης, σου αρεσει εχω παρατηρησει να κανεις μαθηματα Δημοκρατιας συχνα πυκνα, αραδιαζοντας αρλουμπες και παρολο που βαθια μεσα σου εισαι ενα κακιασμενο φασιστακι. Μαθε λοιπον περι δημοκρατιας οτι ψηφοι που μπορουν να υποκλαπουν δεν υπαρχουν, απλουστατα διοτι οι ψηφοι των πολιτων δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος κομματος. Υπαρχει το δικαιωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι και αυτο περιλαμβανει το δικαιωμα οποιουδηποτε πολιτη να κανει κομμα και να κατεβει στις εκλογες. Απο κει και περα ο καθενας εχει απο μια ψηφο και τη ριχνει οπου θελει και αν σου αρεσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή