Δεν διαπραγματεύεσαι μπροστά στις κάμερες

31.1.15


Δεν διαπραγματεύεσαι δημόσια μπροστά στις κάμερες ό,τι και να θέλεις να πετύχεις. Εκτός αν απευθύνεσαι αποκλειστικά στο εθνικό σου ακροατήριο. Για να διαπραγματευτείς σοβαρά χρειάζεσαι συμμάχους, όπλα και σχέδιο.

Η ελληνική κυβέρνηση, ό,τι και να λέει ο κ. Παππάς, δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό. Σύμμαχοί της είναι μόνο οι ΑΝΕΛ. Οι χώρες του νότου, όπως θα διαπιστώσει με τα αυτιά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν υποστηρίζουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον κ. Σόιμπλε, οι κύριοι Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ ήρθαν στην Αθήνα νιώθοντας την ανάγκη να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να μη «σπάσει» τα μούτρα της.

Ο κ. Σόιμπλε, έχοντας «διαβάσει» καλύτερα τη νέα ελληνική κυβέρνηση, θεωρούσε ότι κάθε επαφή μαζί της σε πολιτικό επίπεδο θα της έδινε «απλά θάρρος» να αμφισβητήσει κείμενα που έχουν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις και με βάση τα οποία έχουν δοθεί τα δάνεια. Και αυτούς τους απεσταλμένους, οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης τους αντιμετωπίζουν ως εχθρούς.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη άγνοια κινδύνου. Την Πέμπτη λήγει ο ELA του 15νθημέρου. Η Ευρώπη έχει όπλα. Τη ρευστότητα. Μπορεί να πνίξει τη χώρα που με τη σειρά της θα πνίξει την κυβέρνηση, στερώντας της σε χρόνο-ρεκόρ τη νομιμοποίηση της περασμένης Κυριακής.

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Τάσου Τέλλογλου στο Protagon.gr

5 σχόλια:

 1. Έχεις λυσσάξει... Τόσες αναρτήσεις δε έκανες ούτε επί "ανατροπής". Χώνεψε το 2,46% επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σώπα καλέ που δεν έχουν σχέδιο. Απλά δεν μας το λένε για να μην το ακούσουν οι ξένοι και μας το κλέψουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μα ποιος νομίζει ότι διαπραγματεύεται; επικοινωνιακή διαχείριση της χθεσινής (για εσωτερική κατανάλωση) ρήξης με τους δανειστές προσπαθεί να κάνει ..... ο στόχος τους χθες ήταν να δοθεί μια παράσταση για το εγχώριο κοινό - ψηφοφόρους οι οποίοι θα αναρρίγησαν από εθνική περηφάνεια .... ο άνθρωπος προσπαθεί να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου ... του έχουν πει ότι αυτά τα κόλπα πάντα πιάνουν εδώ στους ιθαγενείς ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. - Ο Τσίπρας σχηματίζει κυβέρνηση.
  - Οι νέοι υπουργοί εξαγγέλουν σταμάτημα ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση δημοσιονομικών παροχών.
  - Η κυβέρνηση συναντιέται με τους δανειστές, και δεν καταλήγει σε κατ' αρχήν συμφωνία μαζί τους  και δεν έχει βρέξει ακόμα βατράχια!
  Στην πραγματικότητα οι εταίροι δηλώνουν ότι θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αρκούσε μια δήλωση του κου τσίπρα στο bloomberg και τρία επικοινωνιακά υποτιθέμενα τηλεφώνηματα του, προκειμένου να κατευναστούν οι ήπια εκδηλωμένες ανησυχίες.
  Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει από εδω και πέρα ούτε και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά για να κάνεις αφ' υψηλού κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, θα πρέπει να είσαι πολύ καλομαθημένος ή πολύ απαιτητικός ψηφοφόρος.  Υ.Γ : σε δηλώσεις της κας μογκερίνι, και οχι σε άρθρο της
  αυγής, βρίσκει κανείς εγκωμιαστικές δηλώσεις για τη στάση της ελλάδας
  στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της ρωσίας. Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής, είναι το κατ' εξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γαμώ την ενημέρωση!2 Φεβρουαρίου 2015 - 10:01 μ.μ.

  Είσαι πολύ μαλάκας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή