Επανάσταση ή ομαδική αυτοκτονία;

20.1.15


Υπάρχει κάθε μέρα κι από μια τρελή δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για όσους απολαμβάνουν την κριτική στο συγκεκριμένο κόμμα αλλά προσωπικά επιλέγω πάντα εκείνες που προέρχονται από ανθρώπους που πραγματικά έχουν λόγο στην Κουμουνδούρου.

Γνωρίζω λοιπόν ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί στενό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα και εκτιμώ ότι είναι αυτός που τον έχει πείσει ότι μπορεί πράγματι να εκβιάσει την Ευρώπη κι ότι οι προηγούμενοι δεν το έκαναν γιατί δεν τόλμησαν.

Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική, μιας και εξάλλου αυτήν προτείνει στους Έλληνες κι αυτήν θα νομιμοποιήσουν οι ψηφοφόροι του. Το να κλαίγονται μετά αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Τσίπρας έκανε αυτά που έλεγε, θα είναι κωμικοτραγικό.

Ένας πρωθυπουργός όμως είναι πάνω από όλα κυβερνήτης και απολογείται σε όλους τους Έλληνες και στην Ιστορία αυτού του έρμου τόπου. Ο Τσίπρας μπορεί να προσπαθήσει να κάνει αυτά που λέει αλλά αν δει ότι αποτυγχάνει, δεν έχει δικαίωμα να καταστρέψει τη χώρα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του. Δεν θα αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί για να μην φανεί η ξεφτίλα των επαναστατών του γλυκού νερού.

Μην τρελαθούμε τελείως.

Υ.Γ 1 Λίρα 1992, Γεν 2013, Ευρώ 2015;
Y.Γ 2 Ο κανονικός Γκάλμπρειθ έλεγε ότι «there are times in politics when you must be on the right side and lose».

8 σχόλια:

 1. όχι Γιάννης, Γιάνης αυτοαποκαλείται ο Μπαρούφ, μην τον υποβιβάζεις έτσι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την τελευταία ρήση σας, να την επαναλάβετε σε Καρύπογλου, Ευθυμιοπούλου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που σκούζουν εδώ και ένα μήνα να μην ψηφίσουμε ιδεολογικά, λες και όσοι μέσα μας παλεύουμε ανάμεσα σε κινδύνους, κραυγές, απειλές και παραφιλολογίες, είμαστε ηλίθιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολυ καλό ποστ, αγαπητε Παραπολιτικε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι ξέρω και αλλους που εκβιασαν την Ευρώπη. Για 24 ώρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καμία πρωτοτυπία. Τα ίδια έκαναν και το 12 προκειμένου να βγούμε δεύτεροι και να παντελονιάζουν τα λεφτά κ τα προνόμια της αντιπολίτευσης.

  Μου θυμίζει τον Δραγασάκη που θα έκανε πολιτική καταγγελία του Μνημονίου δυο μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 12.

  Ψεύτες επαγγελματίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ότι και να μας συμβεί θα το αξίζουμε. Ψηφίζουμε για πρώτο κόμμα και κυβέρνηση του 35% τους μεγαλύτερους ψεύτες του καιρού μας. Είμαστε μάλιστα τόσο εθισμένοι στο ψέμα που οι περισσότεροι που θα τους ψηφίσουν υποστηρίζουν (δίχως να ντρέπονται που θα επιλέξουν ψεύτες για κυβερνήτες τους) ότι θα τους ψηφίσουν αν και δεν τους πιστευουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν αυτοί οι άνθρωποι παραμονές εκλογών μιλούν για επιστροφή στη δραχμή και κάνουν αντιφατικές δηλώσεις μπορεί ο ψηφοφόρος να καταλάβει το μέγεθος της ανευθυνότητας !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πιθανόν! Χωρίς πάντως να έχω όρεξη να υπερασπιστώ παραπάνω τον ΣΥΡΙΖΑ, ο χαρακτηρισμός 'χούντα σαμαρά' ανήκει κυρίως στην ΧΑ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μου έκανε εντύπωση η χρησιμοποίηση του όρου από τον Παραπολιτικό that's all.

  ΑπάντησηΔιαγραφή