Γιαννάκου: Θλιβερή η κατάσταση με τη συμμετοχή γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας

13.1.15


Η Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός και πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στις 12/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων είπε για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή:

Είναι θλιβερή η κατάσταση στην Ελλάδα. Υπάρχει φοβερή οπισθοδρόμηση, αδιαφορία για το ρόλο των γυναικών και δεν θέλω να πω και χειρότερα. Και η κυβέρνηση αυτή (σ. σ. Νέας Δημοκρατίας – ΠαΣοΚ) είναι θλιβερή. Θυμίζει την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, όπου είχαμε τη Μελίνα Μερκούρη και μία υφυπουργό Πρόνοιας.

-Που οφείλεται αυτό; Δεν υπάρχουν στελέχη, γυναίκες πολιτικοί που μπορούν να κάνουν πράγματα;

Μια χαρά υπάρχουν γυναίκες κι αν οι γυναίκες αυτές θεωρούνται ότι είναι μεσαίου βάρους, τότε μεσαίου βάρους είναι κι διάφοροι υφυπουργοί και υπουργοί που έχουν τοποθετηθεί. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μία οπισθοδρόμηση σε σχέση με τη γυναικεία παρουσία στο σύνολο της χώρας.

-Την οποία, ωστόσο εσείς, πώς την εξηγείτε; Είναι ρατσισμός, είναι οπισθοδρόμηση, είναι απροθυμία των ίδιων των γυναικών;

Απλώς περνάει και επειδή έγινε αποδεκτή, αυτοί που το κάνουν, κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά είναι λυπηρό και θλιβερό. Η Ελλάδα ήταν πίσω από παλιά, αλλά είχε συμβεί σε ορισμένες φάσεις, να είναι διαφορετική. Αντί να υπάρχει πρόοδος, υπάρχει οπισθοδρόμηση.

Ένα σχετικό παλαιότερο άρθρο της Παραπολιτικής στο Protagon.gr.