Η κατάντια του ΠΑΣΟΚ σε ένα μόνο γράφημα: Οι ψηφοφόροι του προτιμούν Σαμαρά αντί για Βενιζέλο

2.1.15


Με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για το ιστορικό Κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου, του οποίου τα κορυφαία στελέχη εδώ και δυο χρόνια αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα.

Για λόγους πια καθαρά ιστορικούς, παραθέτω ένα γράφημα από την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, όπου και πάλι οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να έχουν καλύτερη γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά παρά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το συγκεκριμένο εύρημα εντοπίζεται εδώ και μήνες σε όλες τις μετρήσεις αλλά κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει. Αντίθετα, έσπευσαν όλοι να «παρακαλέσουν» τον Παπανδρέου να μην φύγει.

Όπως έγραψε πρόσφατα και ο Γιάννης Ραγκούσης στο Facebook:

Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις τα σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με εκκωφαντικό τρόπο σιώπησαν.  Ή μάλλον δημοσίως μίλησαν, αλλά μόνον για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα διεκδικήσουν τη βουλευτική τους έδρα. Αυτό που συμβαίνει, αν δεν αλλάξει, είναι ιστορικά εγκληματικό, είναι πολιτικά αποτρόπαιο. Θα τους κρίνει η ιστορία. Θα τους αξιολογήσει ο λαός.

4 σχόλια:

 1. Μην τα δημοσιεύεις αυτά. Θα αρχίσουν κάποιο θαμώνες αντιΓΑΠικοί τα υπογλώσσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σεμνά και ταπεινά2 Ιανουαρίου 2015 - 3:56 μ.μ.

  Να θυμισω τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα δήθεν μεγαλοστελέχη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όταν τα έλεγε και τα φώναζε. Τον έλεγαν γραφικό, τον κατηγορούσαν οτι τα κανει επειδή δεν βγαίνει βουλευτής και τον τρώει η Φώφη και ο Λοβέρδος, τον εβριζαν αδιαβαστο, το απειλούσαν με διαγραφή. Τώρα που δεν θα τους ψηφίσουν ούτε οι μάνες τους παρακαλανε τον Γιώργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και να φανταστεί οτι αυτό αφορα τους λίγος ελάχιστους που λένε ακόμη ΠΑΣΟΚ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή