Κανείς δεν πίεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ

2.1.15


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος «παρά τις έντονες πιέσεις» που δέχθηκε για να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Είμαι ο μόνος που δεν είδε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Τι ορίζουμε ως «πιέσεις»; Το ότι βουλευτές και υπουργοί που μέχρι χθες σχεδόν τον έβριζαν, πέρασαν υποκριτικά από το γραφείο του, μόνο και μόνο για να περάσει στον Τύπο η είδηση ότι δήθεν προσπάθησαν να τον κρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ; Διαβάσατε εσείς σε κάποιο ρεπορτάζ ότι του πρότειναν κάτι συγκεκριμένο ή ότι απάντησαν στα μεγάλα ερωτήματα που έχει διατυπώσει για το μέλλον του Κινήματος;

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα πολιτικά ζητήματα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι του τύπου «καλά-καλά, σου δίνω μια θέση στο Επικρατείας».

Αυτές ήταν οι δήθεν «αφόρητες πιέσεις» που δεν έπεισαν τον «αμετανόητο» πρώην πρωθυπουργό. Ίσως γιατί κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρώντας ότι πάντοτε πίσω από ένα πολιτικό αίτημα, κρύβεται το κυνήγι μιας καρέκλας.

14 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα2 Ιανουαρίου 2015 - 10:33 π.μ.

  Καλή θάταν μια τέτοια είδηση αλλά αλίμονο δεν είναι αλήθεια. Πέσαν πολλοί στο επίπεδο να παρακαλάνε έναν κοπανατζή,λες και υπάρχει περίπτωση ο λαός να τον ανταμείψει για τα τρία συστηματικά χρόνια κοπάνας. Οι ψηφοφόροι βλέπουν ποιος λουφάρει από τα καθήκοντα του, ακόμη και αυτά τα πιο στοιχειώδη. Πάντως γουστάρω να τον δω αρχηγό κόμματος στη Βουλή-αποκόμματος ουσιαστικά-και να ζητάει κάθε λίγο και λιγάκι άδεια για να μεταβεί στο εξωτερικό! Επανέρχεται στην ενεργό πολιτική ο Γιωργάκης κρατώντας πάντα τη πισινή της εύκολης, βολικής δικαιολογίας για σκασιαρχείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτοί που τον χλεύαζαν και διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ τον εκλιπαρούσαν να μείνει για να εξασφαλίσουν την καρέκλα της εξουσίας που κινδυνεύει!!
  Ελπίζω και εύχομαι οι φόβοι τους να επαληθευτούν!!
  όποιος ανοίγει το λάκκο του άλλου μπαίνει ο ίδιος μέσα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι άλλο θα σκεφτείς να μας πεις μέχρι τις 25 Γενάρη θέλω να δω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό που κάνει ο Γιώργος είναι θεόσταλτο για το ΠΑΣΟΚ.

  Τζάκρη, Μπόλαρης, Σακοράφα, Μιχελογιαννάκης, Ραγκούσης, Κουβέλης, δρέττα, Παπακωνσταντίνου θα πάνε στο Γιώργο ή θα συνεχίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Δημαρ; Έχουμε κανά νέο;

  Έχεις δίκιο δεν τον πίεσαν καθόλου. Έπρεπε να του κάνουν το χατήρι του Γιώργου μας. Να πέσουν κάτω στα πατώματα και να σκίζουν ιμάτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα2 Ιανουαρίου 2015 - 11:17 π.μ.

  Αυτό λογαριάζεται για απάντηση στα όσα γράφω; Αν και προσωπικά δεν εκπλήσσομαι, αυτοί που ενδεχομένως σε διαβάζουν πρέπει να απογοητεύονται: περιμένουν να απαντήσεις επί της ουσίας στα όσα καταγγέλλω. Θα έπειθε ότι όντως ενδιαφέρεται γι'αυτό που σήμερα προτίθεται να κάνει αν ΑΦΙΕΡΩΝΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Σ'ΑΥΤΟ αλλά για όσους ξέρουμε τον Παπανδρέου καλύτερα κι απ'τη μάνα του, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Σκέψου λοιπόν τον α-ΓΑΠούλη σου σε μόνιμη κατάσταση ταξιδιών για δουλειές και τον Πεταλωτή ή τον Ξυνίδη σαν "αντ'αυτού" στη θέση του. Είναι αυτό ακριβώς που προσδοκάτε από τον Γιώργο Παπανδρέου; Έτσι στήνονται και διαρκούν τα κόμματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατ αρχάς, το να αποκαλείς έναν πρώην πρωθυπουργό "Γιωργάκη" είναι ηλίθιο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ανεχόμαστε τέτοια γελοία πράγματα από τους δημοσιογράφους, κατ αρχάς, και από τον κόσμο γενικότερα. Είναι θέμα θεσμικό, όχι θέμα προσώπων.


  Κατά δεύτερο λόγο, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ ξέπεσε στα επίπεδα που είναι σήμερα επειδή πούλησε τον εαυτό του. Αυτό που έκανε εμένα πχ να σηκώσω τα χέρια ψηλά ήταν όταν ο Βενιζέλος ζήτησε... συγνώμη. Δηλαδή συγνώμη για τι πράγμα ακριβώς; Συγνώμη από τη μία, κάναμε αυτό που έπρεπε από την άλλη. Έλεος. Ο ΓΑΠ έκανε αυτό που έπρεπε, και εμείς που δεν είμαστε παντελώς ηλίθιοι και ξέρουμε να βλέπουμε τον κόσμο όπως είναι ξέρουμε πως αν δεν γινόντουσαν αυτά που έκανε ο ΓΑΠ, η χώρα θα είχε πάει στο φούντο. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως και ο Σαμαράς έταζε Ζάππεια αλλά την πολιτική ΓΑΠ ακολούθησε στο τέλος. Πιστεύω πως αν ο Βενιζέλος δεν έκοβε τα πόδια του ΓΑΠ εκείνη την εποχή η χώρα θα ήταν σε πολύ καλλίτερο σημείο σήμερα.


  Ο ΓΑΠ υποτιμάται επειδή είναι άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια. Είναι τόσο γελοίοι μερικοί που, όπως άλλωστε και στην προσωπική τους ζωή, πιστεύουν πως η ευγένεια και η διάθεση διαπραγμάτευσης, πέρα από το νεοελληναράδικο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" είναι ελάττωμα. Όσο για μένα, δε με αφορά ιδιαίτερα η παραπολική και μιας και δεν ξέρω τις θέσεις του ΓΑΠ. Θα τον ακούσω και θα κρίνω. Εσείς που τα ξέρετε όλα ψηφίστε Βενιζέλο. Τον μοιραίο άνθρωπο που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της ΝΔ, που έφερε το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 5%, Λυπηθείτε μας λίγο ρε παιδιά, γελάει ο κόσμος με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, με τις αποτυχημένες Ελιές και Δημοκρατικές Παρατάξεις σας, ούτε 10 άτομα δε βάζετε να συμφωνήσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Παπακωνσταντίνου θα είναι υποψήφιος με το κόμμα ενός πουλιού-νομίζω Τσαλαπετεινός λέγεται-ή μήπως Κορυδαλλός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εργάζεστε στον δημόσιο τομέα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βασικά ο Βενιζέλος τον *κλασε. Στη συνάντηση του μαζί του τού μίλησε θεσμικά και απευθύνθηκε στον -ανύπαρκτο έτσι κι αλλιώς- κομματικό πατριωτισμό του. Αλλά πέραν τούτου ουδέν. Όμως είναι αλήθεια ότι άλλοι, προθυμοποιήθηκαν να το κάνουν από μιαν αίσθηση ιστορικού καθήκοντος-Λαλιώτης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κρεμαστινός κλπ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν θάπρεπε να τού δώσουν την ελάχιστη σημασία. Έτσι κι αλλιώς δεν τον ακολουθεί κανείς αξιόλογος και το ακόμη πιο εντυπωσιακό ούτε καν αυτοί που έφυγαν απ'το ΠΑΣΟΚ εξ αφορμής της αποχώρησης του ΓΑΠ από την ηγεσία του κινήματος ή γιατί δεν γούσταραν Βενιζελο: Τζάκρη και Ραγκούσης είναι δύο πολύ ενδεικτικά παραδείγματα.


  Όπως πολύ σωστά παρατηρείς αυτό μεσομακροπρόθεσμα είναι θεόσταλτο για το ΠΑΣΟΚ. Όλη η γιωργοπαπανδρεϊκή σαβούρα εξαφανίζεται και σκορπάει σαν στάχτη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ακολουθώντας απελπισμένα τη ταξιδιάρικη φωτιά που τους έκαψε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ευχή και κατάρα2 Ιανουαρίου 2015 - 12:38 μ.μ.

  Το Γιωργάκης σε μάρανε εσένα; Κοτζαμάν Τούρκογλου το σχολίασες ποτέ; Σε απασχόλησε η αήθεια μιας τέτοιας επίκλησης; Φυσικά όχι, γιατί είναι επιλεκτική η μνήμη σου. Το Γιωργάκης έχει αιτιολογική βάση όπως έχει και το παλιότερο Κοκός. Θέλει να υποδηλώσει ότι ό,τι έγινε ο Παπανδρέου το οφείλει στο ότι ήταν κληρονομικός γόνος και κανένα αντικειμενικό αξιολογικό κριτήριο δεν τον ανέδειξε-σού θυμίζω το όνειδος της πολιτικής μας Ιστορίας να αντικαθίσται ο θρυλικός Αντώνης Τρίτσης στο Υπουργείο Παιδείας από τον κραυγαλέα ανελλήνιστο Γιώργο Παπανδρέου και ό,τι αρνήθηκαν να δώσουν στον Τρίτση και το Υπουργείο του, το πρόσφεραν σαν γενναιόδωρη πολιτική προίκα στον Γιωργάκη. Για τα υπόλοιπα, τα εύκολα να απαντηθούν βαριέμαι να ασχοληθώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ναι και το Τούρκογλου και οι άλλες βλακείες με ενοχλούν. Γι αυτό άλλωστε δεν τα χρησιμοποιώ.


  Όσο για την προίκα του, ναι, κανένα πρόβλημα. Το δέχομαι. Δε με ενδιαφέρει όμως, ούτε με αφορά. Αυτό που με ενδιαφέρει (και βέβαια, άφησες ασχολίαστο μιας και ήταν εύκολο να απαντηθεί κατά τη γνώμη σου) είναι το ΤΙ έκανε όταν ανέβηκε στην εξουσία. Έσωσε τη χώρα. Με λάθη; Κανένα πρόβλημα, το δέχομαι. Όταν όμως έχεις τον ΑΛΗΤΗ το Βενιζέλο να του ροκανίζει την καρέκλα σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ ώρες για τη χώρα, τον άλλον τον μοιραίο για τη χώρα Σαμαρά να σκίζει μνημόνια και ένα γελοίο σύστημα ΜΜΕ που έκρυβε την αλήθεια από τον κόσμο (και συνεχίζει να την κρύβει), δε δέχομαι πως το πρόβλημα ήταν ο ΓΑΠ.


  Και στο κάτω κάτω γούστο μου και καπέλο μου να ψηφίσω όποιον θέλω. Από Ποτάμια και γελοία κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου (άτομο μοιραίο για τη χώρα) έχουμε χορτάσει. Ψήφισε ότι θέλεις, κανένας δε σε κρίνει. Δημοκρατία έχουμε. Αλλά άφησε κι εμάς να έχουμε γνώμη, εντάξει; Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε στο μπλογκ τις ταλακείες σου κάθε μέρα, τα γελοία γλυψίματα στο Βενιζέλο. Κακό κάνεις και στον ίδιο και στην παράταξή του, είναι ΤΟΣΟ προφανές πως είσαι κομματόσκυλο, προφανής σύμπτωμα της βενιζελικης μάστιγας που διαλύει την κεντροαριστερά. Γιατί ο Βενιζέλος διέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Όχι ο ΓΑΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατάλαβες γιατί δεν είχε νόημα να σού απαντήσω; Γιατί εκτός των άλλων είσαι αφελής να πιστεύεις ότι αυτός που σταμάτησε τον παπανδρεϊκό όλεθρο-ο Βενιζέλος αλλά και όλα τα έμπειρα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ-είναι ο καταστροφέας της παράταξης, επειδή η πανίσχυρη δυναστική προπαγάνδα του αμερικανεγκάθετου βολεύεται με μια τέτοια σεναριακή αυτοηρωοποίηση. θα διαψευστείτε από τα ποσοστά όχι του ΠΑΣΟΚ, που παραδέχομαι ότι θα είναι χαμηλά αλλά από τα ποσοστά του Παπανδρέου που θα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ. Αν ψάχνετε δικαίωση στις εκλογές να είστε βέβαιοι ότι εκεί θα βρείτε τη πιο μεγάλη σας απογοήτευση. Θάναι όμως πολύ αργά. Μια παράταξη θάχει χαθεί για πάντα από το δολοφονικό χέρι ενός-πάντα τέτοιος ήταν-πατροκτόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Συνεχίζεις με τις βλακείες. "Ψάχνετε" δικαίωση λες. Τον ΓΑΠ τον σέβομαι. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω στις εκλογές. Θα ψηφίσω αυτόν που πιστεύω θα σώσει τη χώρα, αυτόν που με εκφράζει. Ο ΓΑΠ ακόμα δεν έχει πει τίποτα. ΟΤΑΝ πει, θα τον κρίνω, και ποσώς με ενδιαφέρει αν πάρει 1% ή 50%. ΑΝ με εκφράσει, θα τον ψηφίσω. To ότι έσωσε τη χώρα, το ότι πάλεψε σχεδόν μόνος του για να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία έλεγε να ζητήσουμε από τη Ρωσία, όταν ο Σαμαράς έλεγε στη Μέρκελ πως θα σκίσει τα μνημόνια είναι κάτι που ΕΓΩ δεν ξεχνώ.


  Όταν, λοιπον, ο ΓΑΠ μου κόψει μισθό για να τον υπερασπίζομαι (όπως καλή ώρα σου κάνει ο Βενιζέλος), θα μπορέσεις να γράψεις "εμείς".


  Έχεις καταντήσει γελοίος τέλος πάντων με την υπεράσπιση του Βενιζέλου. Γελοίος. Πριόνιζε την καρέκλα εν ενεργεία πρωθυπουργού στις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολίτευσης. Προδοσία όχι της παράταξης, γιατί χεστήκαμε για το ΠΑΣΟΚ, αλλά της χώρας. Ντροπή. Και ΜΠΡΑΒΟ στον ΓΑΠ, αν μη τι άλλο, που τελειώνει με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, κι ας πάρει 1 ψήφο μόνο στις εκλογές. Γελοίοι άνθρωποι, ακόμα και η ΔΗΜΑΡ είναι σοβαροί μπροστά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Είναι πέρα από κάθε δυνατότητα οποιασδήποτε λογικής ανάλυσης το παραλήρημα σου. Αφού νιώθεις ότι μπορείς να δικαιωθείς ακόμη και με μια ψήφο μόνο στον Παπανδρέου, υποκλίνομαι στο μεγαλείο της σουρεαλιστικής σκέψης σου. Αν δεν ήσουν μια φράου θα ήσουν εξίσου πειστική σαν γιωργάκης. Ξανα-υποκλίνομαι κυρία μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή