Κώδικας δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ σε στυλ Χρυσής Αυγής: Οι βουλευτές αποτελούν ιδιοκτησία του κόμματος!

5.1.15


Αληθινά απίστευτα είναι τα όσα προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις εκλογές καθώς οι διατάξεις του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη δομή του οργανωμένου κοπαδιού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Παραθέτω μερικά από τα όσα προβλέπονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής:

-Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.

-Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.
- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
- Όταν έχει δημόσια συμπεριφορά που τα όργανα του κόμματος κρίνουν ότι πλήττει το κύρος του κόμματος και την αξιοπρέπεια των μελών και των ψηφοφόρων του.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του βουλευτή έναντι του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε πάει περίπατο, όπως αντίστοιχα και η λαϊκή βούληση, καθώς σημασία έχει μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι σταυροί στους διάφορους υποψηφίους.

Δεν νοείται σε μια Δημοκρατία οι παραιτήσεις των βουλευτών να είναι στη διάθεση του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Οι διατάξεις αυτές αποτελούν ντροπή για την ιστορία της Αριστεράς και εμμέσως προαναγγέλλουν μια αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας με τον Τσίπρα σε ρόλο πανίσχυρου ηγεμόνα.

To μόνο κόμμα με παρόμοια δομή είναι δυστυχώς η Χρυσή Αυγή, όπου όλοι οι βουλευτές του αποτελούν στρατιώτες του...στρατηγού Μιχαλολιάκου.

9 σχόλια:

 1. Το είδαμε αυτό ηλίθιοι με την ανεξαρτητοποίηση του Μπούκουρα και του Αλεξόπουλου και τη σύμπλευση τους με τη κυβέρνηση!!! Φοβερές συγκρίσεις. Τα σκουλίκια ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμπρός για μια νέα Σταλινιστική εποχή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
  Άρθρο 29 - Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ
  1. Οι οικονομικοί πόροι του κόμματος είναι :
  -Οι συνδρομές και οι ενισχύσεις των μελών και των φίλων του....
  -Οι εισφορές βουλευτών, ευρωβουλευτών και όσων έχουν επαγγελματική σχέση με την κόμμα ή κατέχουν έμμισθη θέση ή δημόσιο αξίωμα μετά από πρόταση (ή με την έγκριση) του κόμματος.
  -Οι οικονομικές εξορμήσεις και οι δραστηριότητες.
  -Οι κρατικές επιχορηγήσεις.
  2. Η Κεντρική Επιτροπή έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος ....
  3. Με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής καταρτίζεται αναλυτικό μισθολόγιο για όσους έχουν επαγγελματική σχέση με την κόμμα.
  Σε αυτό εντάσσονται και όσοι κατέχουν έμμισθη θέση ή δημόσιο αξίωμα μετά από πρόταση (ή με την έγκριση) του κόμματος (κομματικά στελέχη, επιστημονικοί συνεργάτες, μετακλητοί, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές, ευρωβουλευτές, διορισμένοι σε πολιτικές θέσεις του κράτους ή εποπτευόμενων φορέων κ.λπ.).
  Οι τελευταίοι αποδίδουν στο ταμείο του κόμματος το σύνολο των αποδοχών τους από τις εν λόγω θέσεις και λαμβάνουν από το κόμμα τον προβλεπόμενο μισθό. Ειδική μέριμνα υπάρχει για την κάλυψη τυχόν πρόσθετων φορολογικών υποχρεώσεων."

  Φανταστείτε δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τι κρατικό χρήμα έχει να εισρεύσει στα ταμεία του μόνο από τους μισθούς των στελεχών που θα τοποθετηθούν στον κρατικό μηχανισμό.
  Άραγε θα συμφωνούσαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να πληρώνουν φόρους στο Κράτος για να καταλήγουν στο ταμείο του κόμματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιάννα σπόνσορας ΣΥΡΙΖΑ5 Ιανουαρίου 2015 - 1:00 μ.μ.

  Τον αδικείς το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Ρώτα την ξεπαραδιασμένη Γιάννα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνεχίζουν την παράδοση της Σταλινικής αριστεράς. Όση σχέση έχει η τελευταία με τη δημοκρατία έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τρισαθλιε γαπικε blogger, στα εχω πει και επι του προσωπικου, οταν ημουν κι εγω στο δικτυο επικοινωνιας του ΓΑΠ , σταματα να πετας λασπη στον ανεμιστηρα... Γιατι δεν κανεις συγκριση με το ΚΚΕ που τηρει το κωδικα δεοντολογιας και σωστα πραττει εδω και δεκαετιες, αλλα παρολα αυτα κανεις συγκριση με τους νεοναζι; Κομμα ψηφιζουμε και προσωπα που εκπροσωπουν το κομμα, οποιος θελει να παρεκλινει, να παραδωσει την εδρα του κι ας παει σπιτι του. Προσωποκεντρικα κομματα συμφεροντων μονο στα νεοφιλελευθερα κομματα βρισκεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. γιατί ανήκουν στην ιδιοκτησία του κόμματος;
  ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ. τι σοι αριστεροί είμαστε γαμώτι;  και αν ο λαφαζανης θέλει να την κάνει αντάρτικο τι θα γίνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εχεις καποιο επισημο στοιχειο οτι η Γιαννα ειναι μελος του ΣΥΡΙΖΑ ή οτι εχει καποια ειδους οικονομικη σχεση μαζι του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν υπερασπίζομαι το ΣΥΡΙΖΑ αλλά την πολιτική ως επάγγελμα και μάλιστα πολύ προσοδοφόρο την ανήγαγαν αυτοί που έχουν κυβερνήσει από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Τα κόμματα οφείλουν να παίρνουν τα μέτρα τους για να προστατευτούν από τους κάθε λογής τυχοδιώκτες. Το πρόβλημα είναι ότι οι... αυστηρές κουβέντες είναι για το θεαθήναι ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες κλείνουν πονηρά το μάτι.Και δεν εξαιρώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη λογική.Θα έλεγα το κύριο χαρακτηριστικό των στελεχών του είναι η ικανότητά τους να εκλογικεύουν το κάθε λάθος.
  Δεν ακούτε τον πρόεδρό του στις διάφορες ομιλίες; Μας προετοιμάζει για την πιθανή αποτυχία για την οποία βεβαίως -κατά την αντίληψή του-θα οφείλεται στον κόσμο που δεν συμπαραστάθηκε όσο και με τον τρόπο που χρειάζεται.
  Η Αριστερά ισχυρίζεται ότι δεν άσκησε εξουσία και επομένως ζητάει να την δοκιμάσουμε. Είναι όμως έτσι; Στην Τ.Αυτοδιοίκηση είχε σημαντική παρουσία άρα και εξουσία. Δεν κατάλαβα, τα σαράντα τελευταία χρόνια που παρατηρώ τα πολιτικά πράγματα, τους αριστερούς να αποτελούν κάτι το πρωτοποριακό ή να είναι οι εμπνευσμένοι. Απεναντίας έχοντας κάποια σύγχυση ως προς τη διαχείριση του έμψυχου υλικού του δήμου δεν διεκπεραίωναν το ουσιώδες που είναι η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών.
  Κατά συνέπεια και με βάση τον αναλογικό τρόπο σκέψης μπορούμε να εικάσουμε τι πρόκειται να συμβεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή