Νέο πρόστιμο από το ΕΔΑΔ στην Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

16.1.15


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση 14 μεταναστών από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα.

Εκδικάζοντας σήμερα, Παρασκευή, προσφυγή κατά της Ελλάδος, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης που απαγορεύει την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος, σε ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης.(...)

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει, ως δίκαιη ικανοποίηση, από 8.000 ευρώ σε 11 από τους προσφεύγοντες και από 5.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, σε δύο ακόμη από τους προσφεύγοντες, καθώς και να πληρώσει 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στο In.gr. Είναι τόσα πολλά πλέον τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, που θα χρειαστούμε στο τέλος να ζητήσουμε δάνειο για να τα πληρώσουμε, μιας και που δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα.

3 σχόλια:

 1. πιο φαιδρός και από τον Γκλέτσο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλη μια δικαίωση για τον ηρωικό ηγέτη της Δημοκρατίας και της Διαύγειας, Γιώργο Παπανδρέου, που μιλάει για Δεξιά και Αριστερή συντήρηση. ΝουΔου και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
  Υ.Γ. Για να προλάβω τον ευχή και κατάρα, διευκρινίζω ότι ο τσάτσος προικοθήρας περιλαμβάνεται στη Δεξιά συντήρηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά, αυτό δεν είναι και σίγουρο - ντέρμπι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή