Σε έκδοση βίζας στους Αφγανούς μεταφραστές που συνεργάστηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις προχωρά η Ελλάδα

16.1.15


Μετά από αδράνεια ετών, η Ελλάδα αναγνωρίζει επιτέλους στους Αφγανούς μεταφραστές που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν το δικαίωμα να ζήσουν ισότιμα μαζί μας.

Παραθέτω τη σχετική σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στάλθηκαν από το ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εξωτερικών τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών μεταφραστών, που είχαν συνεργαστεί με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφγανιστάν, καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Η αποστολή των στοιχείων έγινε προκειμένου να εκδοθεί βίζα και να γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι απαραίτητη για την είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα, όσων από τα παραπάνω πρόσωπα το επιθυμούσαν.

Για το ζήτημα είχε επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο κ. Δένδιας, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, για να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών υπηκόων.

Θυμίζω το σχετικό συγκινητικό ρεπορτάζ της Καθημερινής. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετικά εξέλιξη σε μια εποχή γεμάτη με αρνητικές ειδήσεις. Mπράβο!