Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το δέντρο της απόφασης Ντράγκι, ας ελπίσουμε ότι βλέπει και το δάσος

22.1.15


Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε από τη σημερινή απόφαση του Μάριο Ντράγκι για το μέλλον της Ευρωζώνης είναι ότι...διαψεύστηκε η καταστροφολογία του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής. Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ευρώπη προχωρά.

Επειδή το ζήτημα είναι το τι θα γίνει με τη χώρα κι όχι το που θα καταλήξουν οι γελοίες συγκρούσεις ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας, το βασικό που είπε ο Ντράγκι σήμερα είναι ότι τα πάντα για την Ελλάδα περνούν μέσα από ένα νέο Μνημόνιο.

Από τη στιγμή που στο ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται γι' αυτήν την εξέλιξη, ας μας πουν κι ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν κάποιου τύπου Μνημόνιο. Διαφορετικά, μας δουλεύουν.