Παπανδρέου: Δεν υπάρχει Θεός της Ελλάδας, μόνοι μας θα αλλάξουμε ή θα καταστραφούμε

11.1.15


Σε πείσμα της κυρίαρχης άποψης που θέλει τους Έλληνες να μην έχουν απολύτως καμία ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να τονίζει την ανάγκη να αλλάξουμε από μόνοι μας, χωρίς να μας πιέζει καμία Τρόικα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του σε υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος στην Αθήνα:

Λέμε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011. Αυτό το έργο που διακόπηκε.

Γιατί ξέρουμε ότι η χώρα δεν πρόκειται να φύγει οριστικά από την ανασφάλεια, δεν πρόκειται να ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει ριζικά. Αν δεν αλλάξει συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία. Κι αυτό είναι δική μας ευθύνη, κανενός άλλου.

Όσο και εάν μας επηρεάζει το Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, και έχουν οι εταίροι μας τις δικές τους ευθύνες, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Κανείς δεν θα το κάνει για εμάς, ποτέ δεν το έκανε. Από το 1922 ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνιζε ότι δεν υπάρχει Θεός της Ελλάδος. Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε.

Γι’αυτό και το δικό μας ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον. Ένα Ελληνικό δικό μας Σχέδιο, για Θεσμούς που λειτουργούν και με τον πολίτη συμμέτοχο. Σχέδιο αληθινά πατριωτικό, που κανείς δεν χρειάζεται να μας επιβάλλει. Που θα είναι δικό μας, με την υπογραφή των Ελλήνων πολιτών.

Με αλλαγές που θα καταστήσουν την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Χωρίς να αδικούνται τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα προς όφελος του πελατειακού κατεστημένου. Αλλαγές που διασφαλίσουν για τα επόμενα χρόνια την ομαλή τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

5 σχόλια:

 1. Ένας Νέος Θεός Γεννιέται;11 Ιανουαρίου 2015 - 8:07 μ.μ.

  Με απογοητεύει αληθινά! Κι εγώ που νόμιζα πως ήταν αυτός ο Θεός! Βλέπω τη θρησκευτικού χαρακτήρα λατρεία των φονταμενταλιστών τζιχαντιστών του και νόμιζα ότι το ΚΗΔΕΙΣΟ είναι κάποια θρησκεία.
  Άμα οι θεοί αμφισβητούν τον εαυτό τους, τότε στέλνουν το Νίτσε και τον Υπεράνθρωπο του στη λήθη. Πώς να μείνεις ορφανός χωρίς μια τέτοια Πίστη. Ένας Θεός μας πρόδωσε κι αυτός λεγόταν Γιωργάκης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν περιμένουμε να μας το πει κάποιος αυτό. Κάθε χώρα κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

  Επίσης λιγότερο ψέμα δεν βλάπτει. Η Ελλάδα κ κάθε δυτική χώρα εξαρτάται από την παγκόσμια οικονομία. Μόνος δεν πρόκοψε κανείς.

  Μόνος οδηγεί μόνο ο Πορτοκάλογλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. " ... όσο και αν μας επιρρεάζει το Ευρωπαικό και διεθνές περιβάλλον, και έχουν οι εταίροι μας τις δικές τους ευθύνες, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα .
  Κανείς δεν θα το κάνει γιά εμάς, ποτέ δεν το έκανε .
  Από το 1922 ο Ελ. Βενιζέλος τόνιζε ότι δεν υπάρχει θεός της Ελλάδος. Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε ... "


  Τα είπε σήμερα ο ΓΑΠ στην Αθηναίδα ( βλ. www.tokinima.gr )

  Αυτό είναι διαχρονικά, το μεδούλι, Η ΚΑΡΔΙΑ της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ - όχι εθνοκάπηλης - πολιτικής του ΠΑΣΟΚ .
  Το στοιχείο του ΑΥΤΟΦΩΤΟΥ, που δεν είχε σχεδόν ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΕΞΙΆ και εν μέρει και η παραδοσιακή αριστερά - παρ΄όλες τις θυσίες και τους αγώνες - και πολύ λιγότερο η σημερινή πιά "αριστερά" .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομίζεις πως αρωματίζε αλλά αυτό που κάνεις είναι απλός να ψεκάζεσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τόσες μαζεμένες μπούρδες έχω καιρό να διαβάσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή