Καμμένος, Ρουσόπουλος και άλλοι 88 Έλληνες καλεσμένοι Ρώσου ολιγάρχη σε γάμο (upd)

30.1.15


Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τις πιθανές επαφές μέρους του ελληνικού πολιτικού συστήματος με Ρώσους ολιγάρχες με νέες καταγγελίες να βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και να αφορούν μεταξύ άλλων την οικογένεια Καμμένου και την οικογένεια Ρουσόπουλου.


Στις αποκαλύψεις προχωρά ο Bούλγαρος ερευνητής Christo Grozev μέσω του blog του δημοσιεύοντας ένα έγγραφο που ο ίδιος υποστηρίζει ότι αποτελεί μια λίστα με 90 Έλληνες καλεσμένους του Konstantin Malofeev σε έναν γάμο. Ο ίδιος επιβεβαιώνει το γεγονός σε συνέντευξη του σε ρωσικό μέσο στις 22 Οκτωβρίου.

Ο Malofeev θεωρείται από πολλούς ο βασικός χρηματοδότης των φιλορωσικών δυνάμεων στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία και του έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να ταξιδεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Να η επίσημη περιγραφή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση:


Στο εν λόγω έγγραφο με τους Έλληνες καλεσμένους περιλαμβάνεται η οικογένεια του Πάνου Καμμένου αλλά και το ζεύγος Ρουσόπουλου-Ζαχαρέα. Την εποχή του πιθανολογούμενου ταξιδιού, η κ. Ζαχαρέα απουσίαζε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ταξίδεψε στη Μόσχα με τον σύζυγο της για ένα γάμο. Στη λίστα υπάρχουν κι άλλα γνώριμα ονόματα από τον κόσμο των ΜΜΕ και ίσως κι από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας.

Το που έγινε ο γάμος δεν είναι απολύτως σαφές. Αρχικά, σύμφωνα με τον Gorcev ο γάμος έγινε στην Κριμαία αλλά ενδέχεται τελικά να έχει λάβει χώρα σε ξενοδοχειακή μονάδα του Malofeev με παρόμοιο όνομα, λίγο έξω από τη Μόσχα.

Όλες οι αποκαλύψεις που συνεχώς ανανεώνονται εδώ.

Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις, η χώρα οδεύει με φουλ τις μηχανές προς το απόλυτο διπλωματικό και οικονομικό αδιέξοδο. Οι καταγγελίες αυτές είναι φοβερά σημαντικές για τη διεθνή εικόνα της χώρας γι' αυτό και η διάψευση τους, αν είναι αναληθείς, αποτελεί εθνική ανάγκη. Αν είναι όλα ψέματα, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη χώρα.

Αν δεν είναι όμως, η υπόθεση περιπλέκεται. Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ενθουσιαστούν με τις συγκεκριμένες επαφές μέρους της ελληνικής πολιτικής ελίτ.

Τελευταία ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2015.