Σουλτς κατά Τσίπρα: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από την Ε.Ε και να την αγνοείς στο θέμα της Ρωσίας

29.1.15


«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο κ. Σουλτς με δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανία ZDF αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος με αφορμή τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι την Τρίτη δημοσιοποιήθηκε η δήλωση της Ε.Ε. για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς να δοθεί η συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του: «Λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί μαζί μας».

Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική.

Η κυβέρνηση απομονώνει τη χώρα με έναν εθνικά αυτοκτονικό τρόπο χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο.

8 σχόλια:

 1. Οι παλαβοί δεν έχουν σχέδιο. Μόνο εμμονές. Τώρα φαίνεται ότι η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Οι τύποι είναι εξίσου ψεκασμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κυβέρνηση απομονώνει τη χώρα με έναν εθνικά αυτοκτονικό τρόπο χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο - Σιγά σιγά , αγάλια αγάλια θα' ρθουν τα καλά νεα . Αλλά θα είναι ψεκασμένα . Ακούς εκεί ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ υπουργός άμυνας . Μικρό αγόρι Αλέξη θα έρθει ο λογαριασμός . Τότε θα γελάει όλη η Ελλάδα . Με γέλιο ψεκασμένο ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι μεγάλη απογοήτευση να βλέπω ότι ξέπεσες σε παπαγαλάκι. Σε παρακολουθώ συστηματικά, μολονότι ποτέ δεν συμφωνούσα πολιτικά μαζί σου, διότι είχες μια σοβαρότητα. Ακόμη και η εμμονική σου προσκόλληση στο ΓΑΠ είχε κάτι το συμπαθητικό. Όμως, ζούμε τη σημαντικότερη πολιτική αλλαγή που έγινε εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Και εσύ το μόνο που βλέπεις, και βομβαρδίζεις με αλλεπάλληλα μηνύματα, είναι μια φιλορωσική συνωμοσία.
  Λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώνεις πως στην Ελλάδα το κύριο χαρακτηριστικό των -υποτιθέμενων- φιλελεύθερων είναι ο φανατισμός και η Besserwisserei.
  Ελπίζω τουλάχιστον να ανταμείβεσαι -ή να ανταμειφθείς- καλά για τις υπηρεσίες σου.
  Εγώ πάντως αποχαιρετώ την Παραπολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κανά ροδακινάκι ελληνικό θ` αγοράσει ο σοσιαλδημοκράτης της Μέρκελ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν άκουσες σήμερα στην εκπομπή του Καμπουράκη, οι Ρώσοι αγοράζουν φρούτα 150 εκατομμύρια, αλλά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι 5,5 δισ ευρώ. Άρα, όλο και κάτι αγοράζει ο σοσιαλδημοκράτης της Μέρκελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα μας τρελλάνουν29 Ιανουαρίου 2015 - 1:35 μ.μ.

  Παραπολιτικέ υπάρχει μια διάσταση στο θέμα στην οποία, ελπίζω όχι σκοπίμως, δεν αναφέρεσαι: Οφείλει η ΕΕ να ζητά τη συγκατάθεση των κρατών πριν βγάλει τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ναι ή όχι; Πολύ περισσότερο όταν η ανακοίνωση υπογράφεται από τα κράτη και όχι από κάποια υπηρεσία της ΕΕ; Το θέμα λοιπόν δεν είναι επί της ουσίας αλλά διαδικαστικό και πολύ σημαντικό για την ουσία της ΕΕ. Εγώ δεν είδα κάποια δήλωση της κυβέρνησης που να λέει ότι διαφωνεί με την ουσία (άσχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί). Τώρα στα υπόλοιπα, τα σχετικά με τον Κοτζιά, νομίζω ότι υπάρχουν σοβαροί φόβοι. Ο Λαφαζάνης μπροστά του δείχνει γατάκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελπίζω το μήνυμα Σουλτς να έφτασε στο Μαξίμου ... πιο σαφές δε θα μπορούσε να είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή