Αλέξη, η Μέρκελ φταίει που μπορούμε να συγκριθούμε σε διαφθορά μόνο με το Μεξικό;

11.2.15


Αίσθηση προκαλεί η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
Ο κ. Γκουρία είναι Μεξικάνος, μόνο με το Μεξικό μπορούμε να συγκριθούμε σε διαφθορά και φοροαποφυγή. Ο κ. Γκουρία γνωρίζει τις καλές πρακτικές και θα αντιστρέψουμε αυτούς τους εξαιρετικά αρνητικούς δείκτες.

Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας προχωρά δημόσια σε μια τέτοια παραδοχή, μπορεί κάπως να μου εξηγήσει γιατί παράλληλα πιστεύει ότι το...Μεξικό της Ευρώπης μπορεί και πρέπει να αλλάξει την Ευρώπη; Γιατί δεν ασχολείται πρώτα με το να ελέγξει όλο αυτό το χάος και μετά να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί με όπλο του μια καλύτερη Ελλάδα;

Γιατί δεν δέχεται μια παράταση λίγων μηνών του σημερινού προγράμματος ώστε να πάει το καλοκαίρι και να δείξει τα πρώτα σημάδια των αλλαγών που έφερε στη χώρα; Αν πιστεύει ότι είμαστε σαν το Μεξικό, προς τι ο εθνικισμός και η αποθέωση του λαού;

Όλα μαζί δεν πάνε και κυρίως όποιος -ορθά- πιστεύει ότι η Ελλάδα θυμίζει σε κάποιες παθογένειες το Μεξικό, δεν μπορεί παράλληλα να πιστεύει ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση κι όχι η κρίση το Μνημόνιο.