Έντονες διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ αναβάλουν τις αποψινές ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

15.2.15


Σημαντική ανατροπή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημειώνεται απόψε καθώς πριν από λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει γνωστό την Τρίτη.

Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΡΙΤ είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, κάτι που φαίνεται ότι συναντά σημαντικές εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να δούμε αν με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα επιβεβαιωθεί ότι η πιο σκληρή διαπραγμάτευση που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτή με την ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το Σύνταγμα απαιτεί «άμεση εκλογή» Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, κάτι που στην πράξη δεν συμβαίνει.

4 σχόλια:

  1. και που ειστε ακομα.σιγουρα δεν θα πληξουμε μαυτο το παρδαλο τουρλουμπουκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄΄Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το Σύνταγμα απαιτεί «άμεση εκλογή» Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, κάτι που στην πράξη δεν συμβαίνει.΄΄ Θα σε παρακαλούσα, πάρα πολύ, να τεκμηριώσεις από που προκύπτει ότι το απαιτεί το σύνταγμα και από που το ότι δεν συμβαίνει. Υπάρχει κάποια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που θέτει το σύνταγμα; Θα ήθελα να δω το σχετικό άρθρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να σκεφτεί κανείς ότι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι ένα προκαθορισμένο "ραντεβού" με ανύπαρκτη ατζέντα. Καθαρή διεκπεραίωση δηλαδή. Ευκολάκι μ' άλλα λόγια. Καμιά σχέση με τα ζόρια των διαπραγματεύσεων με το eurogroup. Αν λοιπόν σε ένα τέτοιο, επί της ουσίας ρουτινιέρικο, θέμα πελαγώνουν, μπορείτε να καταλάβετε για τα υπόλοιπα. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή