Δεν διαθέτουμε το μονοπώλιο του εκβιασμού, υπάρχουν κι άλλοι λαοί

5.2.15


Παρατηρώ ότι πολλοί εμφανίζονται έξαλλοι με τις τελευταίες εξελίξεις και θεωρούν ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκβιάζουν τη χώρα.

Το παράπονο διατυπώνεται από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια σε εθνική ονείρωξη το να εκβιάσουμε την Ευρώπη με όποιον τρόπο μπορούμε, το να πάμε στις Βρυξέλλες και να τους πούμε ότι θα φύγουμε μόνοι μας, διαλύοντας στην Ευρωζώνη. Τι περίμεναν; Ότι μόνο εμείς κατέχουμε την τέχνη του εκβιασμού;

Ακούω επίσης ότι ο ελληνικός λαός τερμάτισε με τη λιτότητα με την ψήφο του. Μακάρι να ήταν τόσο απλό, μόνο που οι κάλπες δεν γεννάνε ευρώ. Η λιτότητα θα τελειώσει μόνο όταν θα προταθεί κάποιο βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο αυτή η κυβέρνηση δεν μοιάζει ικανή προς το παρόν να παρουσιάσει.

Εξάλλου, ο ελληνικός λαός δεν είναι ο μόνος που αποφασίζει στις κάλπες. Εκλογές μέσα στο 2015 θα έχουν αρκετές ακόμα χώρες της Ευρώπης, δεν είναι υποχρεωμένη η Ευρώπη να καταστρώσει ένα σχέδιο διαχείρισης του πολιτικού κόστους που θα προκαλέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι πιθανές εξελίξεις.

Φτάνει πια με το χυδαίο λαϊκισμό του «άλλη καμιά δεν γέννησε μόνο η Μαριώ το Γιάν(ν)η». Έπιασαν τα πόστα οι Λαφαζάνηδες και οι Καμμένοι και μας φταίει πάλι η Μέρκελ. Έλεος! Αν δεν σοβαρευτούμε, θα καταστραφούμε, ακόμα κι εντός Ευρωζώνης.