Νίλα με ένα ν

5.2.15


Έτσι για την Ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστική ως προς το timing απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα λήφθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση Ντράγκι-Βαρουφάκη.

Να τι αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:
Παραγωγικές χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις συνομιλίες που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Μετά τη συνάντηση διαβεβαίωσε πως υπήρξε εξαιρετική επικοινωνία, γεγονός που -όπως είπε- του προσφέρει «μια ισχυρή ενθάρρυνση για το μέλλον». 
Δεν πρέπει να πήγε και πολύ καλά η συνάντηση τελικά...

3 σχόλια:

  1. Αρα δικιο ειχε ο Πάγκαλος που ειπε πως ο Βαρουφακης θελει Ψυχιατρο.Απο χαζο και απο χοντρο μαθαινεις την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιλογή αυτού του απίθανου-τηρουμένων των αναλογιών και με την έννοια ότι εδώ μιλάμε για υψηλή πολιτική, ο Βαρουφάκης είναι ένα είδος Ψινάκη, τόση σοβαρότητα εκπέμπει-η επιλογή του σαν ΥΠΟΙΚ έγινε με κριτήρια επικοινωνιακά και την επιτυχία του σαν τηλεπερσόνα στις οθόνες της επικράτειας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό προσβάλλεται πιο πολύ και δεν αποκλείεται η ματαιοδοξία του με αυτό να ικανοποιείται και πιο πολύ.
    Για να μη νομίζουν οι φίλοι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι είμαι εκ προοιμίου αρνητικά διακείμενος, θάλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του διέθετε ένα πολύ σοβαρότερο άνθρωπο για τέτοιο στρατηγικής σημασίας πόστο από τον Βαρουφάκη: τον Δραγασάκη που και παλαιός πολιτικός είναι και κυβερνητική εμπειρία έχει και δεν ξημεροβραδιάζεται μπρος στις κάμερες και φυσικά εκπέμπει σοβαρότητα στην οποία μπορείς να επαφίεσαι. Είναι μεγάλο λάθος σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για τόσο κρίσιμα θέματα να τα διεκπεραιώνουν τόσο ρηχοί και ανερμάτιστοι άνθρωποι από τόσο κρίσιμες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή