Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ξέρει ότι δεν φταίει για όλα το Μνημόνιο

1.2.15


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άποψη ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση κι όχι η κρίση το Μνημόνιο αλλά ευτυχώς φαίνεται ότι την άποψη αυτή δεν ασπάζονται όλοι στη νέα κυβέρνηση.

Ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είχε δημοσιεύσει στο Protagon ένα ιδιαίτερα σωστό άρθρο με τον τίτλο «Το μεγαλείο του λαϊκισμού και τα Μνημόνια» όπου πολύ σωστά τόνιζε:

(...)Δεν είμαστε υποστηριχτές τέτοιων Μνημονίων, που με τις πολλές λανθασμένες επιλογές τους ή τα κενά που παρουσιάζουν δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να μη θεωρούμε ως άλλοθι των κακοτεχνιών των οικονομικών μας πολιτικών και των… πεφωτισμένων ηγετών μας, τα λάθη των Μνημονίων.

Πράγματι, η αποσάθρωση του βιομηχανικού ιστού της χώρας δεν είναι προϊόν του Μνημονίου ή του ευρώ. Οφείλεται στις ακατάλληλες επιλογές των δικών μας πολιτικών ηγεσιών από το 1987 και μετά, οι οποίοι ουδέποτε κατανόησαν τις επιπτώσεις της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, στη διεθνοποιημένη παραγωγή και στο εμπόριο.

Το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη προς χρεοκοπία χώρα του πλανήτη, δεν είναι πάλι συνέπεια ενός Μνημονίου, αλλά το αποτέλεσμα μιας εγχώριας πολιτικής ευδαιμονισμού που γνώρισε το απόγειο της δόξας της μετά το 2004.

Το ότι δεν αγγίζουμε τους γνωστούς λαθρεμπόρους καυσίμων, δεν είναι υπόθεση της τρόικας (αν και απορεί βέβαια κανείς γι’ αυτό), αλλά έκφραση της δυσοσμίας ενός συστήματος πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς. Γιατί άραγε η τρόικα δεν ασχολήθηκε με αυτόν τον χρυσοφόρο χώρο, που οδηγεί σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό; Ερώτημα αναπάντητο έως σήμερα.(...)

Του εύχομαι καλή επιτυχία και να καταφέρει να πείσει για όλα τα παραπάνω και τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο.

1 σχόλιο:

  1. Παραπολιτικέ, έχει κάποιες ώρες που βουίζει το δίκτυο για την παρέμβαση Ομπάμα, για τις δηλώσεις Σαπέν μετά από την συνάντηση του με Βαρουφάκη και για την όπως φαίνεται απόφαση του Γιούνκερ να καταργήσει την τρόικα, Εσύ όμως όχι μόνο δεν λες κουβέντα για όλα αυτά αλλά μας ανεβάζεις άρθρο ενός μήνα πίσω για το ότι δεν φταίει το μνημόνιο!!!
    Έλεος! Κοίτα λίγο γύρω σου. Και αν δεν θέλεις να δεις, τουλάχιστον ενημέρωνε τον κόσμο που σε διαβάζει. Αλλιώς θα ενημερώνεται από όλους τους άλλους και θα ασχολείται με τις αναρτήσεις σου για να συνοδεύει το ποπ κόρν του. Θα είσαι κάτι σαν την Μενεγάκη δηλαδή, το κουτσομπολίστικο blog.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή