Σωστό μέτρο το κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων

13.2.15


Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δήλωση προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, προαναγγέλλοντας το κλείσιμο κάποιων στρατοπέδων ανά την επικράτεια.

Παραθέτω το απόσπασμα από τη συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ:
Είναι γνωστές οι αντιδράσεις τοπικών φορέων, κομματικών εκπροσώπων, εκκλησιαστικών εκπροσώπων, στρατιωτικών, όταν γίνεται προσπάθεια να κλείσει ένα στρατόπεδο. Γίνεται σε όλες τις χώρες, αν θέλετε, και στην Αμερική έχουν υπάρξει αντιδράσεις, πλην, όμως, η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλή επάνδρωση στον Έβρο και στα νησιά, δεν μπορεί να έχουμε μεγάλο κόστος, λειτουργικό κόστος σε όλη την Ελλάδα και να έχουμε μονάδες εκεί που δεν χρειάζονται. Ναι, θα κλείσουν στρατόπεδα.
(...)Λαμβάνοντας υπόψη και σε περιοχές που είναι ρημαγμένες, που έχουν πολλά προβλήματα, θα ληφθεί και αυτό υπόψη. Δηλαδή, αν μια μονάδα, ένα στρατόπεδο χρειάζεται σε μια περιοχή που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και μπορεί να μην καταργηθεί, γιατί δεν χρειάζεται να πάει 10 χιλιόμετρα παραπέρα, καλά είναι και εκεί που είναι. Αυτό θα ληφθεί υπόψη. Όμως, πρέπει να συμμαζευτεί η όλη οργάνωση του συστήματος των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί έχουμε φτάσει στο απροχώρητο.

Μακάρι να προχωρήσει το σχέδιο και να μην το διακόψει ο ακροδεξιός Πάνος Καμμένος, που είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Τόσκα.