Το Ποτάμι για το Ποτάμι: Τέτοια Κ.Ο δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στη Βουλή

24.2.15


Ενθουσιασμένοι με ίδιους τους εαυτούς τους φαίνεται ότι είναι στο Ποτάμι και δεν παραλείπουν να το τονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Κάπως έτσι, αναζητώντας δημοσίους υπαλλήλους για να αποσπαστούν στην Κ.Ο του κόμματος, αναφέρουν ότι οι εκλεκτοί θα έχουν τύχη να εργαστούν «εντός μιας ομάδας που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Έχουν δίκιο πάντως. Τόσο ετερόκλητη και σιωπηλή Κ.Ο δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά, ίσως θα πρέπει να βγάλουν μια ακόμα selfie, όλοι μαζί αυτή τη φορά.

8 σχόλια:

 1. Η Βουλή είναι ζόρικο μετερίζι και σε καμιά περίπτωση δεν είναι η ασφάλεια της σκηνοθετημένης τηλεόρασης. Θαθροβιούν βέβαια πολλοί ανίκανοι εκεί μέσα αλλά δεν αναδεικνύονται και αργά ή γρήγορα καίγονται οι χειρότεροι από αυτούς. Αν τα όσα ισχυρίζεται ο απτυχίωτος Σταύρος Θεοδωράκης έχουν βάση, θα αποδειχτούν μέσα σ'αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Προς το παρόν δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το σύνολο αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας-υπάρχουν πολλοί που δεν τους γνωρίζουμε-αλλά για τον ίδιο το Θεοδωράκη και για τον ανεκδιήγητο-αν και συμπαθή σαν άνθρωπο και αθλητή-Μαυρωτά, δεν μπορεί παρά να καγχάσεις για το ποιον τους σαν πολιτικών και κοινοβουλευτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο τρόπος που ασκούν αντιπολίτευση αυτό τον πρώτο μήνα της μεγάλης Συριζαίικης κωλοτούμπας, είναι αποκαρδιωτικός. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να δηλώνει κάθε τρεις και λίγο το πόσο πολύ στηρίζει την κυβέρνηση ακόμα και αν αυτό αφορά διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο ρόλος τους θα έπρεπε να είναι να στηλιτεύσουν το πόσο ερασιτεχνικά και επιπόλαια η κυβέρνηση έκανε μια διαπραγμάτευση στην οποία η κόκκινη γραμμή της ήταν να μην ονομάζεται το νέο πρόγραμμα, μνημόνιο και οι "θεσμοί", τρόικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης δεν έχει πτυχίο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρώτα τον John Locke που το πορτραίτο του τόχεις avatar. Και για να μπω στην ουσία, θα σού πω ότι όχι, εγώ τόσο άκριτα χαλαρός δημοκράτης δεν θα γίνω ώστε να συγχωρώ στις τηλεπρσόνες την αμορφωσιά. Σκέψου λοιπόν αν ο Θεοδωράκης σαν απτυχίωτος θα μπορούσε να διανοηθεί να γίνει αρχηγός κόμματος αν ήταν κάτι άλλο εκτός από τηλεπερσόνα-πετυχημένος ας πούμε μεγαλοταβερνιάρης-που κι αυτό το τελευταίο έγινε σαν τηλεπερσόνα. Από κει και πέρα, δεν μπορεί στον 21ο αιώνα που η πολιτική έγινε τόσο σύνθετη και τόσο αλληλένδετη με τη διεθνή πολιτική-οι απομονωτισμοί στο στυλ Χότζα και Κιμ είναι πια αδιανόητοι-να υπάρχουν φιλόδοξοι αρχηγοί κομμάτων που δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς επαρκή αγγλικά και να έχουν-στοιχειωδώς κι αυτό-έναν πανεπιστημιακό τίτλο που μπορεί να μην είναι απόδειξη επάρκειας αλλά αν μη τι άλλο εγγυάται ένα μίνιμουμ συγκροτημένης και πειθαρχημένης σκέψης. Δεν είναι τυχαίο ότι τις πιο απολίτικες, τις πιο θολές και τις πιο νεφελώδεις και ταυτόχρονα τις πιο ασυγχώρητα αφελείς απόψεις όσο και τις πιο αντιφατικές και αμφιλεγόμενες τις έχει εκφράσει αυτό το απίθανα φαιδρό άτομο. Να ξεκαθαρίσω τέλος ότι δεν είναι συλλήβδην ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού άχρηστη. Υπάρχουν αξιόλογοι εκεί μέσα, που είναι κλάσεις αξιολογότεροι της τηλεπερσόνας, απλά είχαν την ατυχία αλλά και την απρονοησία να μην κάνουν τηλεοπτική καριέρα και μετά πολιτική. Ρωτείστε και το Γκλέτσο για να σας επιβεβαιώσει την αλήθεια αυτής της πραγματικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια ερώτηση απλή, δεκαπέντε γραμμές χολή.


  Η απάντηση είναι βέβαια ότι έχει τόση σημασία όσο το γεγονός ότι έχω τον John Locke avatar.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην υποτιμάς την αξία της ερώτησης. Άπτεται ενός σημαντικότατου ζητήματος που αφορά την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος: την ποιότητα και την επάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Γιατί τη πολιτική για να την εφαρμόσουμε δεν τη βάζουμε σε κάποιον αυτόματο πιλότο να τη διεκπεραιώσει αλλά την αναθέτουμε σε πρόσωπα. Αν αυτά είναι ανεπαρκή και λίγα για αυτό το σπουδαίο προορισμό τότε ουσιαστικά αναστέλλουμε αν δεν ακυρώνουμε την εκλογική διαδικασία που ουσιαστικά πρέπει νάναι η επιλογή κατά το δυνατόν των άριστων-για τη σπάσουμε και στο χασάπη της Παιδείας Μπαλτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει να είσαι πολιτικός αρχηγός. Επίσης προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει να έχεις ένα πτυχίο, όταν βρίθει ο κόσμος με αστοιχείωτους πτυχιούχους. Το πτυχίο δεν εγγυάται τίποτα, μια ένδειξη είναι και τίποτα παραπάνω. Κοτζάμ Γιακουμάτος ιατρική έχει τελειώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η επάρκεια και η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού δεν είναι κάτι που μετριέται με τα πόσα πτυχία έχει κάποιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή