Το Βερολίνο λέει την αλήθεια στους Γερμανούς για τη μετονομασία της Τρόικας, η Αθήνα στους Έλληνες;

13.2.15


«Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

Κοινώς, οι Γερμανοί δεν κοροϊδεύονται μεταξύ τους, η καγκελαρία λέει στους πολίτες την αλήθεια περί Τρόικας. Αντίθετα, η κυβέρνηση της Αθήνας λέει ψέματα στους Έλληνες πολίτες δηλώνοντας «Τρόικα τέλος»...

5 σχόλια:

 1. Θα μας τρελάνουν13 Φεβρουαρίου 2015 - 4:49 μ.μ.

  Αλήθεια; Και γιατί να μην ισχύει το αντίθετο; Γιατί πρέπει να θεωρούμε ότι οι Γερμανοί λένε την αλήθεια; Δεν έχουν κανένα συμφέρον να παρουσιάζουν ότι δεν υποχωρούν; Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λόγια, σύντομα θα δούμε με πράξεις ποιος λέει την αλήθεια. Μην βιάζεσαι παραπολιτικέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο παραπολιτικός δεν βιάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ.
  Απλά δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω τι είδους όνειρα εξακολουθούν να βλέπουν μερικά παιδάκια αλλά η αλήθεια είναι ότι το Συριζαίικο παραμύθι που έλεγε ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν στις ελληνικές αξιώξεις επειδή τρέμουν μία ελληνική έξοδο από το ευρώ, δείχνει να έχει καταρρεύσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξερεις ποιος ειπε θα διαγραψουμε το χρεος;Ξερεις ποιος ειπε τερμα το μνημονιο αλλα τωρα συμφωνουμε 70% ;Ξερεις ποιος εκθιασε Μερκελ Σοιμπλε και Γερμανια;Ακομα ψεκασμενος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, πως δεν βιάζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή