Ο Βαρουφάκης εντόπισε τους...έχοντες: Ούτε 1 ευρώ παραπάνω σε όσους παίρνουν πάνω από 700 ευρώ

14.3.15


Πρέπει να έχουμε ακούσει τουλάχιστον 10.000 φορές ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα βρει τα λεφτά φορολογώντας τον «πλούτο» αλλά ποτέ κανείς δεν μας είπε ποιοι θεωρούνται «πλούσιοι» στον εν λόγω συλλογισμό.

Χθες, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε:
Η κυβέρνησή μας δεν είναι λαϊκίστικη, δεν έχουμε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε όσους κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ και εάν είναι απαραίτητο μπορούμε να αναστείλουμε ή να καθυστερήσουμε κάποιες υποσχέσεις.
Προσπαθώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί αν ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Αντώνης Σαμαράς είχαν τολμήσει να πουν ότι δεν πρέπει να λάβουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω όσοι εισπράττουν μισθούς της τάξεως των 700 ευρώ. Αυτοί δεν ήταν κάποτε οι «μισθοί πείνας» για την Αριστερά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν την τύχη να μην υπάρχουν πιο ικανοί λαϊκιστές από αυτούς στη χώρα καθώς διαφορετικά, θα ακούγαμε ήδη στα πρωινάδικα ουρλιαχτά τύπου «να ζήσετε εσείς κύριε Βαρουφάκη με 700 ευρώ».

7 σχόλια:

 1. Άμα βρεί στο Δημόσιο , άτομο να παίρνει κάτω από 700 , ας του δώσει αύξηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ναι αγαπητέ μου , ολοι οι νεοδιοριστοι εκπ/κοι αμοιβοντε με κατω απο 700 ευρω, καθαρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εκπαιδευτικέ, "αμοίβονται" γράφεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν μας λες ρε Βαρουφάκη
  Οι παραστάσεις στο τσίρκο σου αργούν ν αρχίσουν
  Όλοι κατάλαβαν πως είσαι μεγάλος......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωστό! Για τι ποσοστό μιλάμε όμως; Πόσοι είναι οι νεοδιόριστοι αναλογικά με το σύνολο.Πόσοι από τους ελάχιστους που μονιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν προϋπηρεσία. Και είμαστε οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου. Οπότε ο bbreaker έχει ουσιαστικά δίκιο (αναφέρεται στο 97%)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πριν προλάβουν να δώσουν έστω ένα ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 700 ευρώ, πρόλαβαν να δώσουν αύξηση 200€ το μήνα στους σκληρά εργαζόμενους της ΔΕΗ. Όπως και να έχει, αυτό που λέει τώρα ο Βαρουφάκης δεν είναι παράλογο. Το παράλογο είναι ότι και προεκλογικά και γενικά τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Βέβαια η ιστορία τον δικαίωσε αφού με αυτό τον τρόπο έφτασε από το 4% στο 36%. Μόνο που αυτό δεν αλλάζει και το μέγεθος της εξαπάτησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή