Χαριστική βολή στην Ελλάδα από τον Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία

8.3.15


Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό και την οικονομία, βάζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος επίσημα θέτει θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης, από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
-Χωρίς συμφωνία στις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να έχει προβλήματα στην Αθήνα;
Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ούτως ή άλλως. Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι ο δεσμός εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους: δεν βρίσκονται στους Έλληνες.Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία η εγκατάσταση ισχυρίστηκε ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, και έχει βάλει τα πάντα στους ώμους των φτωχών, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Σταμάτησα στο δρόμο και μου ζήτησε μόνο να πει την αλήθεια και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας.
-Αλλά εάν οι Βρυξέλλες δεν δέχεται το σχέδιο σας;
Θα μπορούσαν να υπάρχουν προβλήματα. Αλλά, όπως είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις σας. Μπορούμε να πάμε πίσω στις εκλογές ή να καλέσουμε για ένα δημοψήφισμα (για το ευρώ). ”
Νομίζω ότι είναι ιστορικά πρωτοφανές μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν 1.5 μήνα να φιλοδοξεί να αποδράσει μέσω νέων εκλογών, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελειώσει τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία. Δεν θυμάμαι προσωπικά καμία άλλη κυβέρνηση να αρνείται τόσο πεισματικά να κυβερνήσει.

4 σχόλια:

 1. Να του πει κάποιος ότι στο Δημοψήφισμα θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ή συμφωνία για να την υπερψηφίσουμε ή να την καταψηφίσουμε.
  Όταν ο Παπανδρέου είχε προτείνει δημοψήφισμα, είχαμε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Αυτός εδώ σε τι συμφωνία θα έχει καταλήξει για να πούμε αν μας αρέσει ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις καταλάβει ότι ακόμα δεν έχει κυβερνήσει την χώρα. Εξαγγέλλει μόνο μετεκλογικές υποσχέσεις όπως ακριβώς έκανε και προεκλογικά.
  Η κωλοτούμπα βέβαια έγινε.
  Θυμίσου μόνο το σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο(ακόμα κάνει καζούρα το ΚΚΕ), το " η Μέρκελ ούτε μία στο εκατομμύριο να μην δεχθεί το πρόγραμμά μας" (που ακόμα δεν ξέρουμε πιο είναι, γιατί της Θεσσαλονίκης δεν το λές!!!). Το ούτε ένα ευρώ στο δάνεια του ΔΝΤ αν δεν αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση πρώτα( ήδη πλήρωσε το πρώτο δάνειο με λεφτά από τα ταμεία και τις τράπεζές μας). Μέχρι και την απλή αναλογική ξέχασε που θα ήταν το πιο απλό και γρήγορο νομοσχέδιο που τόσο διαφήμισε όσο ήταν αντιπολίτευση.
  Και ακόμα περιμένουμε να κυβερνήσει (έτοιμο σχέδιο πάντως δεν το λες!!!!!!!!!!!!!!!!)..................
  Φαντάσου να μην είχε ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις του μήνα να δώσει με έλλειμμα 15,6%. Νομίζω θα φανεί η πολιτική του όταν κυβερνήσει (όταν το αποφασίσει) και όχι στην διαπραγμάτευση που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πετύχει τα μέγιστα γιατί αλλιώς.............. Όμως περισσότερο πρέπει να πετύχει στην αλλαγή της νοοτροπίας της χώρας αλλά δεν το βλέπω να το έχει σκοπό. Καταντήσαμε τσαμπουκάδες-ζητιάνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραία! Δημοψήφισμα ή εκλογές τον Ιούνιο/Ιούλιο για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 50% (και βάλε) όπως πιθανόν νομίζει, Χρυσή Αυγή 20%, για τους ΑΝΕΛ δεν νομίζω... και ίσως η ΝΔ να καταφέρει να απαλλαγεί από τον δις χαμένο Σαμαρά, ενώ το Ποτάμι βρίσκεται σε τροχιά Δημάρ (αντιγράφοντας την πολιτική του μεγάλου Κουβέλη) και το Πασόκ έχει αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Μια χαρά μέχρι εδώ!


  Αλλά, πώς στο καλό θα ζητήσουν από 3,5 εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στην εφορία να πληρώσουν (ΣΕ ΕΥΡΩ!) τώρα ή να ρυθμίσουν τελεσίδικα τις οφειλές τους υποσχόμενοι "Αρμαγεδδώνα";; Εκλογές (πιθανότερο ως πιο επωφελές, άσε που γλιτώνουμε και από την "Ζ") ή ακόμη χειρότερα δημοψήφισμα σημαίνει στάση οποιωνδήποτε πληρωμών. Εκτός αν μας εκλαμβάνουν ομαδικά ηλίθιους (αρκετά πιθανό και αυτό) ή τους εαυτούς τους πάρα πολύ έξυπνους (η συμβολή του "V" στην ιατρική επιστήμη: το "Σύνδρομο Βαρουφάκη").

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μάλλον έχει λαλήσει από τη δημοσιότητα. Μπροστά σε αυτούς τους ονειροπαρμένους σαλτιμπάγκους οι προηγούμενοι φαίνονται σοφοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή