Χαριστική βολή στην Ελλάδα από τον Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία

8.3.15


Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό και την οικονομία, βάζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος επίσημα θέτει θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης, από το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
-Χωρίς συμφωνία στις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να έχει προβλήματα στην Αθήνα;
Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ούτως ή άλλως. Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι ο δεσμός εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους: δεν βρίσκονται στους Έλληνες.Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία η εγκατάσταση ισχυρίστηκε ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, και έχει βάλει τα πάντα στους ώμους των φτωχών, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Σταμάτησα στο δρόμο και μου ζήτησε μόνο να πει την αλήθεια και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας.
-Αλλά εάν οι Βρυξέλλες δεν δέχεται το σχέδιο σας;
Θα μπορούσαν να υπάρχουν προβλήματα. Αλλά, όπως είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις σας. Μπορούμε να πάμε πίσω στις εκλογές ή να καλέσουμε για ένα δημοψήφισμα (για το ευρώ). ”
Νομίζω ότι είναι ιστορικά πρωτοφανές μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν 1.5 μήνα να φιλοδοξεί να αποδράσει μέσω νέων εκλογών, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελειώσει τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία. Δεν θυμάμαι προσωπικά καμία άλλη κυβέρνηση να αρνείται τόσο πεισματικά να κυβερνήσει.