Δάνειο 8 ημερών ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ ψάχνει το ΙΚΑ για να πληρώσει τις συντάξεις του Απριλίου

4.3.15

Photo credit: Sofia Alina
Από τα μεγαλύτερα -μέχρι σήμερα- δάνεια αποφάσισε να ζητήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ταμείου για την πληρωμή των συντάξεων του Απριλίου 2015, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν στα τέλη του μηνός.

Ο δανεισμός αυτός θα είναι οκταήμερος, δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 25 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου, οπότε το ΙΚΑ θα πρέπει να εξοφλήσει τα δάνεια που σύναψε με τους παραπάνω φορείς.

Το ποσό των 260 εκατ. ευρώ, το οποίο ζητά να δανειστεί το ΙΚΑ αντιστοιχεί στο 25-30% των μηνιαίων δαπανών του για συντάξεις. Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΙΚΑ δανείστηκε με repos μόλις 150 εκατ. ευρώ (περίπου το 15% των δαπανών για συντάξεις).

Αναλυτικά στο Capital.gr. Αυτή είναι η κατάσταση της χώρας και αυτή ήταν λίγο-πολύ πάντοτε τα τελευταία 5 χρόνια όταν ΣΥΡΙΖΑ τα έβλεπε όλα εύκολα εν τη αντιμνημονιακή αφέλεια του. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Φτάνει πια με τα αυτάρεσκα εθνολαϊκιστικά ψέματα.

5 σχόλια:

 1. Ευάγγελος Κορκολής4 Μαρτίου 2015 - 9:50 μ.μ.

  1) Ρώτα και μάθε.
  2-6) "εξάλλου το τι θεωρείς επί της ουσίας και τι άσχετο θα παραμείνει μυστήριο." - Για σένα, που δε ξέρεις το ρόλο του τίτλου σε ένα ποστ.

  "Μου αρέσει να διαβάζω τις απαντήσεις σου. Τις περιμένω πάντοτε με μεγάλη προσμονή." - Ιδού ποιός χρειάζεται σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1) Μα, αυτό έκανα! Σε ρώτησα. Θα μου απαντήσεις για να μάθω; Τι ποσοστό από τους συνομιλητές σου θεωρείς τυχαίους και ότι τους φέρνεις σε κατάσταση ζορίσματος και σφιξίματος;
  2-6) Μάλιστα, όταν εσύ μιλάς για σκληρή διαπραγμάτευση θεωρείς ότι είσαι εντός θέματος σχετικά με τον τίτλο του ποστ. Όταν κάποιος σου απαντάει σε αυτό, αυτός είναι εκτός θέματος... Εξακολουθείς να μου κεντρίζεις το ενδιαφέρον. Γι αυτό περιμένω να διαβάζω τις απαντήσεις σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευάγγελος Κορκολής5 Μαρτίου 2015 - 11:04 μ.μ.

  1) Δε κρατάω στατιστικά. Κάνε γκάλοπ.
  2-6) Το ποστ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γλέζου. Ο Γλέζος δε μιλάει για "σκληρή διαπραγμάτευση", όπως γράφει ο Παραπολιτικός, αλλά για κατάργηση του Μνημονίου. Αυτό, είπα στον Παραπολιτικό, είναι μονομερής ενέργεια, δηλαδή κάτι τελείως διαφορετικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δηλαδή να ρωτησω τους άλλους για το πόσους θεωρείς εσύ τυχαίους και ότι τους κάνεις να σφίγγονται και να ζορίζονται; Τη γνώμη σου θέλω να μάθω, τι πιστευεις εσύ.


  "Κατά τα άλλα, η διαπραγμάτευση φαίνεται να ήταν όντως σκληρή (τουλάχιστον από όσα μας είπαν τα ΜΜΕ - εκτός αν εσύ Παραπολιτικέ ήσουν μέσα και ξέρεις κάτι παραπάνω), πολύ σκληρότερη από όσα "κατάφεραν" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εδώ και 4 χρόνια. "

  Εγώ αυτό σχολίασα.
  Με το ότι δε γνωρίζεις ποιο ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η διαπραγματευτική πολιτική που διαφήμιζε, ώστε να καταλάβαινες για ποιο λόγο ο Γλέζος ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του, δεν ασχολήθηκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά πρότεινε ακριβώς αυτά που είπε ο Γλέζος. Από τις 26 Ιανουαρίου δε θα υπάρχουν μνημόνιο και τρόικα αλλά με τα νταούλια του Τσίπρα θα μάς αφήσουν να εφαρμόσουμε ένα ελληνικό σχέδιο κλπ κλπ. Η "σκληρή διαπραγμάτευση", αυτό θα αφορούσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευάγγελος Κορκολής7 Μαρτίου 2015 - 12:37 π.μ.

  Σε επαινώ για το γεγονός ότι μετά από ένα μεγάλο αριθμό άσχετων και προβοκατόρικων σχολίων αποφάσισες να ασχοληθείς με τη κουβέντα περί του ποστ. Κρίμα βέβαια που λόγω του σφιξίματος που επέδειξες, το θέμα πλέον μπαγιάτεψε.


  Το πρώτο πρόβλημα στα όσα γράφεις είναι ότι δεν ασχολήθηκες με το γεγονός ότι εγώ γνωρίζω τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια τις γνωρίζει όλος ο κόσμος. Όταν γράφω όλος, εννοώ όλη η οικουμένη:

  - Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός πολιτικών οργανισμών, από ριζοσπαστική αριστερά μέχρι σοσιαλδημοκρατία, με διαφορετικές απόψεις και επιδιώξεις.

  - Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως γράφουν ότι κουμάντο κάνει η μετριοπαθής, φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματος.

  - Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πρωτίστως να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  - Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως έγραφαν προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί το τερματισμό της λιτότητας, μέσα στο πλαίσιο του Ευρώ.

  Τώρα, το πως όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει αυτά τα πράγματα, αλλά εσύ και κάποιοι άλλοι λέτε (ή υποκρίνεστε) ότι δε τα γνωρίζατε, είναι απορίας άξιο.

  Κατά τα άλλα, όπως είπα και προηγουμένως: κατάργηση του μνημονίου δεν είναι διαπραγμάτευση (ούτε σκληρή, ούτε μαλακή). Είναι μονομερής ενέργεια. Μόνο το ΚΚΕ έχει ως πάγια θέση την κατάργηση του Μνημονίου. Όποτε οι πρακτικές συμβουλές μου είναι οι εξής:

  1) Η ριζοσπαστική πτέρυγα είτε να αναλάβει τα ηνία του κόμματος, είτε να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και να πάει στο ΚΚΕ.

  2) Οι υπόλοιποι να σταματήστε να κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα, διότι όλος ο κόσμος γνώριζε τι μέλλει γενέσθαι και συνεπώς δεν υπάρχει κωλοτούμπα. Άρα είτε υποκρίνεστε, είτε η πολιτική σας αντίληψη πάσχει σε βαθμό που οι ξένοι είναι πιο ενημερωμένοι από εσάς σχετικά με τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων. Και φυσικά μαζί με τους ξένους πρέπει να συνυπολογιστεί και η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αντιλήφθηκαν ότι είναι το μοναδικό αριστερό φιλοευρωπαϊκό κόμμα το οποίο (φαινομενικά τουλάχιστον) δεν είναι πλήρως προσκυνημένο στην εγχώρια ολιγαρχία.

  Τώρα, σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση που έγινε, η διάρκεια της, η δημοσιότητα που έλαβε, καθώς και το περιεχόμενο των διαρροών, δείχνουν ότι ήταν σκληρή. Επειδή όμως δεν ήμουν προσωπικά παρών μέσα στις διάφορες συναντήσεις, κρατάω μια πισινή. Όμως ο Παραπολιτικός φαίνεται πεπεισμένος ότι η διαπραγμάτευση ήταν για γέλια. Παρακάλεσα λοιπόν, άμα γνωρίζει κάτι παραπάνω από ότι όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, να μας το πει. Για παράδειγμα, άμα γνωρίζει ότι ήταν κλεισμένοι οι υπουργοί της Ευρωζώνης σε ένα δωμάτιο και παίζανε counterstrike, ανεβάζοντας που και που κανένα αγριεμένο τουίτ για να δείξουν ότι κάτι τρέχει, να μας το πει, γιατί τα διεθνή ΜΜΕ δε μας το είπαν.


  Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχεις μια τελείως διαφορετική αντίληψη περί όλων αυτών. Μπορεί να πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε το κόσμο. Σεβαστό. Απλά πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που όλος ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια, η οποία είναι αυτή που περιέγραψα παραπάνω.


  Τελειώνω με ένα παράδειγμα. Υπάρχει ακόμα ένα γκρουπ ανθρώπων που πιστεύει ότι ο Κατσουράνης ήταν οφσάιντ. Η άποψή τους είναι σεβαστή. Δυστυχώς για τους ίδιους, είναι και απολύτως λάθος. Ένα υποσύνολο αυτών όμως είναι και αυθάδεις. Έχω προκαλέσει αφόρητο σφίξιμο σε πολλούς τέτοιους "επιστήμονες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή