Θεοχάρης: Το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του που μας οδηγεί στα βράχια

4.3.15


Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
-Παρακολουθώ τα τελευταία 24ωρα -και μάλιστα με μια ένταση-, τον επικεφαλής του κόμματός σας, τον κ. Θεοδωράκη, να καλεί τον πρωθυπουργό να “χρησιμοποιήσει” την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, για να δημιουργηθεί στην Βουλή μια μεγάλη πλειοψηφία. Είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να συμφωνήσετε με το κυβερνητικό συμμαχικό σχήμα, έτσι όπως είναι; Ομολογώ δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιο κομμάτι θα θέλατε να βοηθήσετε και πώς θα θέλατε να δημιουργηθεί η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία...
Χ. Θεοχάρης: «Δεν νομίζω ότι είναι εντελώς ακριβές αυτό. Με την έννοια ότι δεν είναι ακριβές πως πιστεύουμε ότι μπορεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έτσι απλά, χωρίς πραγματική μεταρρυθμιστική πολιτική και ευρωπαϊκό προσανατολισμό μιας κυβέρνησης, να μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς. Και συνεπώς, δεν είναι τόσο απλό. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ακριβές».
-Άρα μου λέτε ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται;
Χ. Θεοχάρης: «Δεν ξέρω. Αν δημιουργεί αυτή την εντύπωση, προφανώς είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Ίσως είναι θέμα διατύπωσης, ίσως είναι θέμα ότι πρέπει να τα κάνουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν ξέρω, θα το δούμε λίγο και εσωτερικά πώς θα το πούμε. Αλλά, σίγουρα, το να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση ή να στηρίξουμε απλώς αποσπασματικά πολιτικές, σε μια λογική κυβερνητική η οποία μας οδηγεί στα βράχια τελικά, δηλαδή μας οδηγεί ενδεχομένως σε εφιαλτικά σενάρια ή σε σενάρια εκτός Ευρώπης, προφανώς -για να καταφέρεις να πετύχεις ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια-, δεν έχει νόημα... Το βασικό λοιπόν και το κύριο είναι να σιγουρέψουμε ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα πιστεύει -πραγματικά και όχι στα λόγια, στα ψεύτικα λόγια-, στην ευρωπαϊκή προοπτική και στο ότι το μέλλον μας είναι με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη...»
O ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυριαρχεί απολύτως στον δημόσιο διάλογο αλλά υπάρχουν κι άλλα κόμματα στη χώρα, τα περισσότερα από τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Ένα από αυτά είναι το Ποτάμι του οποίου η συνοχή είναι μηδαμινή καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος συμβουλεύεται κυρίως προσωπικούς φίλους του κι όχι τους βουλευτές του κόμματος. Το να λέει ένας βουλευτής του κόμματος δημόσια ότι δεν είναι βέβαιος για το ποια είναι η γραμμή του κόμματος ως προς την κυβέρνηση, δεν είναι και το καλύτερο σημάδι...

5 σχόλια:

 1. Χαίρομαι που διαφοροποιείται ο Θεοχαρης, τον όποιον εκτιμώ.

  Η κυβερνηση κανει κανει τέρατα και σημεία, και ο Θεοδωρακης οχι απλώς δεν ασκει αντιπολιτευση, αλλα εχει καταστεί ικέτης κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευάγγελος Κορκολής4 Μαρτίου 2015 - 10:02 μ.μ.

  Ας ρωτήσει το κύριο Μπόμπολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απορώ πραγματικά με τον κ.Θεοχάρη!!!
  Ενας άνθρωπος αξιόλογος,τι σχέση μπορεί να έχει με αυτόν τον ανίδεο και αμόρφωτο άνθρωπο!!!
  Ξέρουμε ότι ο ρόλος του του Θεοδωράκη ,δεν είναι καθαρός.
  Μαζεύτηκαν γύρω του άνθρωποι μερικοί αξιόλογοι.
  Καταδέχονται απο αυτόν να τους δίνει εντολές?
  Αξιοπρέπεια είναι λέξη αγνωστοι γι αυτούς?
  Σαν διακονιάρης,εκλιπρεί τους Συριζαίους,να του δώσουν σημασία.
  Αίσχος σε αυτούς που το δέχονται!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η τακτική του Θεοδωράκη να μην λέει σχεδόν το παραμικρό για όλα τα απίθανα που διαπράττει η απερίγραπτη κυβέρνηση των Τσιπρολαφαζάνηδων είναι και εκνευριστική -για όσους τουλάχιστον τοην ψήφισαν- και εντελώς λανθασμένη, πολιτικά. Θα συμφωνήσω με τον Θεοχάρη ότι το να υπόσχεσαι κυβερνητική στήριξη σε μία τέτοια ανεκδιήγητη κυβέρνηση, δίχως να έχεις θέσει βασικές προϋποθέσες, είναι εντελώς άστοχη ενέργεια, που δεν υπηρετεί μάλιστα το εθνικό συμφέρον.
  ΥΓ: Επειδή το παραμύθι με τη σχέση Θεοδωράκη - Μπόμπολα συνεχίζεται και από άτομα που σχολιάζουν στο σάιτ, θα παρακαλούσα να μας δείξουν κάποια στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. Διαφορετικά, δε βλέπω σε τι μπορεί να διαφέρουν από τους απανταχού ψεκασμένους - συνωμοσιολόγους που έχουν καταπνίξει τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχει ενδιαφέρον να ψάξετε την στελέχωση που γίνεται και από ποιους γίνεται όσον αφορά ακόμη και τους συνεργάτες των βουλευτών. Περίεργες συνεντεύξεις ακούγονται, επίφαση αντικειμενικών κριτηρίων, με μια ιδιότυπη δήθεν κουλτούρα εταιρείας.. Ο Θεοδωράκης γενικά φάντασμα στην ομάδα του και αμέτρητοι διευθυντές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή