Δημοσκόπηση της Public Issue δείχνει ότι μήνας του μέλιτος τελειώνει για κυβέρνηση και Βαρουφάκη

15.3.15


Υποχωρεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και ειδικά στον Γ. Βαρουφάκη σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας.

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 50% δηλώνει ικανοποίηση και το 48% δυσαρέσκεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 63%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 13%.

Από την άλλη, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη παρουσιάζει πτώση. Το 59% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών πολύ ή αρκετά, έναντι του 75% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το Φεβρουάριο, ενώ το 40% να τον εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου (από 24%).

«Μοιρασμένη» είναι η κοινή γνώμη για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup.
Συγκεκριμένα, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι ενός 36% που έχουν αντίθετη άποψη. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, το 51% πιστεύει πως η Ελλάδα δε βγήκε ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, ενώ το 23% θεωρεί ότι βγήκε χαμένη και το 20% το αντίθετο.

Αναλυτικά στην Ημερησία. Όταν σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μάλιστα στην Αυγή, ο Βαρουφάκης χάνει 16 μονάδες αποδοχής μέσα σε ένα μήνα, τότε τα πράγματα δεν πρέπει να πηγαίνουν και πάρα πολύ καλά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων.