Κατάληψη Νομικής: Ζήτησε ο Νίκος Βούτσης από την Αστυνομία να μην τηρηθούν οι νόμοι του Κράτους;

18.3.15


Έληξε σήμερα η κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών και η κυβέρνηση λίγο-πολύ καμαρώνει για το ότι δεν έγιναν συλλήψεις και η κατάληψη έληξε ομαλά.

Το ότι μόνο στην Ελλάδα θεωρούμε «ομαλή έκβαση» το να κλείσει για μια εβδομάδα ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, θα το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Ας εστιάσουμε στο ότι δεν έγινε καμία σύλληψη.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Οι προσπάθειες για την λήξη της κατάληψης ήταν σε εξέλιξη από το πρωί.  Οι καταληψίες αρνούνταν να αποχωρήσουν παρά το γεγονός ότι υπήρξε εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, να μην θα γίνουν συλλήψεις. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και φέρεται να ζήτησε να μην γίνουν συλλήψεις, με στόχο την ήρεμη αποχώρηση των καταληψιών.
Άραγε συνέβη πράγματι κάτι τέτοιο; Δηλαδή η Αστυνομία έλαβε πολιτική εντολή να μην εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και να μην προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις ανθρώπων που με τη βια κατέλαβαν ένα δημόσιο κτήριο;

Από πότε η εφαρμογή των νόμων προϋποθέτει την έγκριση ενός υπουργού; Από πότε η Αστυνομία υπακούει σε τέτοιες εντολές; Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι οι καταστροφείς του Δημόσιου Πανεπιστημίου; Τι παράδειγμα δίνει η Πολιτεία όταν δεν τους τιμωρεί;