Όντως προτείναμε στο Ιράν να αγοράσει ελληνικά ομόλογα;

24.3.15

Photo credit: @Døskeland
Για τριμελή ελληνική αντιπροσωπεία η οποία επισκέφτηκε την Τεχεράνη για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, κάνουν λόγο τα Νέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος επικαλούμενος ασφαλείς πληροφορίες, στόχος ήταν το Ιράν να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους!

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απέβη άκαρπη διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την «περιπέτεια», επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε ήδη στην Αθήνα, άπρακτη, σημειώνει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νικ. Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Αναλυτικά στο Capital.gr. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θέλω τόσο πολύ να διαψευστεί μια είδηση που αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται με τέτοιους όρους παιδικής χαράς.

Μας κάνουν πλάκα, δεν μπορεί να είναι δυνατόν...