Ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο δεν έχει καταναλώσει εδώ και 75 συνεχόμενες μέρες η Κόστα Ρίκα

24.3.15

Photo credit: Trish Hartmann
Ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο δεν έχει χρειαστεί να καταναλώσει εδώ και 75 μέρες η μακρινή Κόστα Ρίκα καθώς ολόκληρη η χώρα έχει καταφέρει να λειτουργεί με ενέργεια που παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου καιρού πολλαπλασίασαν την παραγωγή ρεύματος των υδροηλεκτρικών εργοστασίων και σε συνδυασμό με την παραγωγή από ανεμογεννήτριες και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, η χώρα δεν κατανάλωσε ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Quartz.com. Όταν σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ίσως θα ήταν καλό να αρχίζουμε να συζητάμε για τέτοιου τύπου θέματα. Όταν και αν...

9 σχόλια:

 1. καλά τι περιμένατε , γιατί να είναι διαφορετικός αυτός ο Τσίπρας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σεμνά και ταπεινά24 Μαρτίου 2015 - 1:50 μ.μ.

  Απορώ με ορισμένους που εκπλήσσονται. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι είναι ανεπαρκείς, ανέτοιμοι και άσχετοι. Και μόνο ότι με ένα τόσο σοβαρό θέμα ασχολείται ο ξάδελφος (όπως κάποτε ανακατευόταν ένας αδελφός παρ' όλη την εκτίμηση που του έχω) δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τσίρκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσπαθώ να φανταστώ τι αντάλλαγμα ήταν διατεθειμένη να προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, για να αγοράσει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιραν σκουπίδια ομόλογα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Κάποιος τρολάρει άσχημα τη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ένοχος ο Παπακ!!!! Ρούφα τα άρθρα σου τώρα Παραπολιτικέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, να μην πω και από πού άλλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πράσινη ανάπτυξη και μαλακίες του ΓΑΠ. Άμα δε μυρίζεις το ρεύμα την ωρα που το παράγεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Mα η λειτουργια αυτου του χωρου, χρονια τώρα, ήταν λειτουργια παιδικης χαρας , προς τι λοιπόν η απορια; Χρονια τωρα τα παιδια ήταν μπαχαλακηδες, τεμπελαραδες , συμφεροντολογοι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή