Προς μια ευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατά των τζιχαντιστών στο Ίντερνετ;

12.3.15


Σχέδια για μία πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική δύναμη, η οποία θα ειδικεύεται στον τομέα της κυβερνοτρομοκρατίας, παρουσιάζονται σε Ευρωπαίους υπουργούς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Η Internet Referral Unit θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Europol και βασικός της στόχος θα είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από το Ίντερνετ. Για αυτόν τον σκοπό θα επιδιωχθεί ο συνδυασμός μέσων και πόρων από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τεράστιου όγκου του επικίνδυνου σχετικού υλικού.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το ζήτημα ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. «Το Ίντερνετ αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για τη ριζοσπαστικοποίηση ως την τρομοκρατία. Η αντιμετώπιση αυτού του θέματος εμπεριέχει μία σειρά διαφορετικών προκλήσεων» σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο.

Περισσότερα στη Ναυτεμπορική και στο BBC. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία μαζί με άλλες, μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας στο μέλλον ακόμα κι αν δεν το βλέπουμε. Το πόσο αληθινά ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα debate των επόμενων ετών.