Ραγκούσης: Η κυβέρνηση λέει «θα είμαστε στην Ευρωζώνη αλλά θα αποφασίζουμε σαν να μην είμαστε»

10.3.15


Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

 Μεταξύ άλλων είπε:

-Για το χθεσινό Eurogroup:

«Πιστεύω ότι το χθεσινό Eurogroup είναι ένα ακόμη επεισόδιο του πολιτικού σίριαλ που παίζεται -θα το χαρακτήριζα κακόγουστο και φτηνό-, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνει μία πολύ ουσιαστική εκτίμηση ότι η χώρα είναι ήδη σε ένα ουσιαστικό αδιέξοδο και κατά τη γνώμη μου είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί τυπικά και επίσημα κάτι τέτοιο... Αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση των κκ Τσίπρα και Καμμένου να λέει ότι “εγώ ναι μεν θα μείνω στην Ευρωζώνη, αλλά θα συμπεριφέρομαι, θα λειτουργώ και θα αποφασίζω σαν να είμαι εκτός Ευρωζώνης”, νομίζω ότι έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει -θα έλεγα- τα όρια του γελοίου και αυτό δημιουργεί αδιέξοδο, το οποίο, είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Εκεί πια θα είναι η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση των κκ Τσίπρα και Καμμένου... Είναι όντως ιλαροτραγική η εξέλιξη με γνώμονα το πώς όλα αυτά μεταφράζονται για τους πολίτες. Πρόκειται για βαρύτατες επιπτώσεις για τ σύνολο των πολιτών της χώρας, διότι στο τέλος αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν ένα λογαριασμό που δεν θα ήταν τόσο μεγάλος, όσο γίνεται από την καθημερινή αβελτηρία της σημερινής κυβέρνησης».

-Για την σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις:

«Ξέρετε πόσες τέτοιες πομφόλυγες και επικοινωνιακές φούσκες, χωρίς περιεχόμενο, χωρίς ουσία, που είχαν διάρκεια ζωής λίγων 24ωρων και μετά δεν τις θυμόταν κανένας είχα ζήσει και εγώ από 2009 και συνεχίζουμε ακόμα δυστυχώς να ζούμε;».

-Για την κυβέρνηση:

«Είναι θέμα λίγων 24ωρων αυτή η κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της αλήθειας της. Η αλήθεια της είναι ότι η χώρα, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να βγει από την Ευρωζώνη. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν καταστροφικό, αλλά και να ήθελαν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωζώνη, στην πραγματικότητα δεν μπορούν... Υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε περιπέτεια, εκεί το πάνε. Προσωπικά εκτιμώ -και επιτρέψτε μου να το υπογραμμίσω-, ότι συνειδητά έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει οι κκ Τσίπρας και Καμμένος, ξέρουν που πάει το πράγμα. Και ο κ. Βαρουφάκης το ίδιο. Συνειδητά το έχουν φτάσει μέχρι εδώ, πιθανόν, διότι δεν έχουν άλλον τρόπο να μπορέσουν να πείσουν κυρίως την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αποδεχθεί την επισημοποίηση της εγκατάλειψης όλων όσων έλεγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτά τα πέντε χρόνια που διαρκεί αυτή η κρίση».