Ευρώπη, μάθε μπαλίτσα από τον Προκόπη, δεν στα εξηγεί ωραία;

20.4.15


Όπως όλοι γνωρίζουμε, χάρη στη ριζοσπαστική Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ο ανώτατος πολιτειακός ηγέτης της Ελλάδας μας είναι εδώ και λίγο καιρό ο Προκόπης ο Παυλόπουλος.

Ήλπιζα κρυφά ότι το αξίωμα του Προέδρου θα τον συνετίσει, θα τον αναγκάσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κρύψει τον Αλέφαντο που κρύβει μέσα του. Η χθεσινή δήλωση του όμως με επανέφερε στην πραγματικότητα:
Κυρίως όμως καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους Λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους Λαούς την Ευρώπη ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες και εκείνη ξεκίνησε.
Θέλει ο Προκόπης ο Παυλόπουλος, ναι, ο Προκόπης ο Παυλόπουλος, να διορθώσει την Ευρώπη και να τη βοηθήσει να βρει ξανά τις αξίες της. Είναι να λυπάσαι λίγο την Ευρώπη με εμάς που έχει μπλέξει...

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω για την Ευρώπη αλλά στις ΗΠΑ πάντως χειρίζονται διαφορετικά την κατάσταση. Όσοι εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ αλυσοδένονται από αρμόδιους πράκτορες και αστυνομικούς και με ένοπλη συνοδεία επιστρέφουν με ειδικές πτήσεις στις πατρίδες τους. Και όχι, αυτά δεν γίνονταν μόνο επί Ρεμπουπλικανών και Μπους, γίνονται και τώρα επί Δημοκρατικών.

    Στην Αυστραλία πάλι όσοι με πλωτά μέσα εισέρχονται παράνομα στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας, επιστρέφουν πίσω στη χώρα από την οποία απέπλευσαν συνοδία πολεμικών σκαφών της Αυστραλίας.

    Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί η ΕΕ δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει μια πανευρωπαική νομοθεσία/πολιτική που να υποχρεώνει όλα τα κράτη μελη ώστε να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό της Αμερικής η/καί της Αυστραλίας. Η χρηματοδότση του προγράμματος θα μπορούσε να προέρχεται από ένα κοινό ταμείο ειδικά φτιαγμένο για αυτό τον σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή