Απίθανο αυτογκόλ: Κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για τα μάτια του Σάββα Ξηρού

20.4.15


Ασκώντας πολιτική για τα μάτια 15 παρεών στα Εξάρχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έκρινε ότι πρέπει να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης και να διευκολύνει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Εκτός του ότι είναι φοβερά σπάνιο να αποτελεί νομοθετική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης η αποφυλάκιση ενός κρατουμένου με την οποία διαφωνεί η Δικαιοσύνη, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι με την απόφαση διαφωνεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης της ίδιας κυβέρνησης, Γιάννης Πανούσης, δηλαδή ο πολιτικός προϊστάμενος των μηχανισμών που οδηγούν εγκληματίες στη φυλακή!

Σήμερα, σε έκτακτη συνέντευξη Tύπου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς δήλωσε ότι απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ως «μη φιλική πράξη» και εξέφρασε φόβους ότι με βάση αυτή τη ρύθμιση θα αποφυλακιστούν και άλλοι τρομοκράτες και κακοποιοί. Αναλυτικά στην Καθημερινή.

"If Savvas Xiros - or anyone else with the blood of American diplomats and U.S. Mission members on their hands - leaves...
Posted by U.S. EMBASSY ATHENS on Monday, April 20, 2015

Είναι δυνατό να σέρνεται σε αυτή τη συγκυρία η χώρα σε μια τέτοια περιπέτεια επειδή κάποιοι θέλουν να χτίσουν ένα αριστερό άλλοθι που στη συνέχεια θα τους επιτρέψει να ψηφίσουν μέτρα λιτότητας; Αξίζει να εισπράξουν οι Έλληνες το κόστος μιας επιδείνωσης των σχέσεων της χώρας με την πιο ισχυρή δύναμη του κόσμου;

Ως πότε θα πυροβολούμε τα πόδια μας;