Νταούλια αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

20.4.15


Λίγες εβδομάδες από τη νομοθετική παρέμβαση με την οποία κάλεσε «εθελοντικά» τους φορείς να καταθέσουν τα κεφάλαιά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας η κυβέρνηση αναγκάζεται να περάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να απαιτήσει την κατάθεση των ποσών.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επικαλείται την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των οργανισμών ΟΤΑ στην ΤτΕ. Αναλυτικά στο Euro2day.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση τελικά δεν...κατάφερε να χτυπήσει τα νταούλια για να χορέψουν οι αγορές στον ρυθμό της και προχωρά στην ακραία λύση του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού, μπας και καταφέρει να βγάλει έναν ακόμα μήνα στον δρόμο για το πουθενά.

Πιστεύει κάποιος στα σοβαρά ότι μια χώρα που έχει περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, μπορεί πράγματι να έχει αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη; Πιστεύει κάποιος ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν διαπιστώνουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια στοιχεία; Σε τι ακριβώς ελπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων;

Αν πάντως τελικά οδηγηθούμε σε ρήξη, ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός αυξάνει τρομακτικά το κόστος των συνεπειών.

Υ.Γ 1 Η Αριστερά υποτίθεται ότι δεν θα κυβερνούσε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή ήταν η 2η, η πρώτη αφορούσε τον Ιβάν Σαββίδη. Tώρα δεν θα ουρλιάξει κανείς για πραξικόπημα.

Υ.Γ 2 Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι:

Πριν τις 25 του Γενάρη, που ήρθε η δημοκρατία με κείνα τα αεροπλάνα της Lockheed με απευθείας ανάθεση νομίζω, οι ΠΝΠ ήτα...
Posted by Kostas Zivas on Monday, April 20, 2015

6 σχόλια:

 1. Μην το ψάχνεις... Πώς σου φαίνεται η Ολλανδία;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει έστω ένας εχέφρων που να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς επιδιώκει να επιτύχει η κυβέρνηση με αυτές τις πράξεις απελπισίας; Γιατί η εξάντληση των αποθεματικών των ταμείων και των ΟΤΑ για την εξυπηρέτηση του χρέους -που πριν πληρώνονταν με δανεικά - μόνο με πράξη απελπισίας μπορεί να παρομοιαστεί.
  Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δόσει κανείς, είναι ότι ούτε οι ίδιοι έχουν κατασταλάξει στο τι ακριβώς σκοπεύουν να πράξουν στο τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιός είναι αυτός ο ...απίστευτος Κοstas Zivas;;;
  Ποιός τον ρώτησε και ποιός σου είπε κι εσένα ότι θέλουμε να ξέρουμε τι λέει ο κάθε μαλάκας! Αλλά, άλλο τόσο μαλάκας είσαι κι εσύ που αναρτάς ότι να΄ναι και, φυσικά, όχι τα σχόλια μας που σε ενοχλούν! Ψευτοδημοκράτη, κι εσύ ένας τραμπούκος της ενημέρωσης είσαι τίποτε άλλο. Φασιστοειδές! Και όπως σε έχω ξαναπροκαλέσει, αν σου βαστάει έλα να κάνουμε διάλογο, έστω μέσω μέιλ, αφού φοβάσαι την έκθεση στο ίντερνετ.
  Αλλά τέτοια κότα που είσαι, δεν τολμάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε παραπολιτικέ, έχω μια απορία. Αυτοί δεν σου κάνουν, οι προηγούμενοι ήταν για το πυρ το εξώτερο. Δεν μας λες και τι προτείνεις; Γιατί το να κάνουμε κριτική σε όλους και όλα χωρίς να έχουμε εναλλακτική είναι εύκολο και μάλλον ανεύθυνο. Καμιά πρόταση; Και κάτι σοβαρό, ε. Όχι αερολογίες και όνειρα θερινής νυχτός περί ΓΑΠ και εθνικής συναίνεσης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ε καλά τώρα, η χώρα του Γκουαντάναμο θα συμφωνούσε με τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος; Ξέρουν από βασανιστήρια εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έτσι μπράβο, η πρώτη φορά "Αριστερά" 48 χρόνια μετά τιμάει το Γ.Παπαδόπουλο.
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩΜΕΝ!
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή