Αιματηρές συγκρούσεις προκαλούν χάος στην ΠΓΔΜ

10.5.15


Μνήμες εμφυλίου αναβιώνουν στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί και αρκετοί ένοπλοι, οι οποίοι εικάζεται πως εισήλθαν στη χώρα από το Κόσοβο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της πΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στη διάρκεια των πολύωρων ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σκοτώθηκαν υπήρξαν και πάνω από 30 τραυματισμοί. Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν διαθέτει πληροφορίες πως μεταξύ των νεκρών είναι και άμαχοι πολίτες.

Η υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι περισσότεροι ένοπλοι παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά από μάχες που διήρκεσαν 15 και πλέον ώρες και πως η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι την εξουδετέρωση «και του τελευταίου τρομοκράτη». Η ίδια ανέφερε ότι κάποια από τα μέλη της τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας είναι από την πΓΔΜ και κάποια άλλα προέρχονται από «γειτονική χώρα».

Αναλυτικά στην Ημερησία. Η γειτονική χώρα βράζει εδώ και καιρό, ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο υποκλοπών που απειλεί την κυριαρχία του εθνολαϊκιστή Γκρουέφσκι. Αντί σε αυτή την ταραγμένη γειτονιά η Ελλάδα να έχει ηγεμονικό ρόλο, συνεχίζει να τρώει τις σάρκες της...