Σταύρος Θεοδωράκης: Ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τις θέσεις του Ποταμιού για το χρέος και τα πλεονάσματα!

25.5.15


Συνεχίζουν να μου προκαλούν τεράστια έκπληξη τα όσα λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο του σχεδόν εμμονικού φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ηγέτης του Ποταμιού φαίνεται ότι βλέπει πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούμε.

Χθες, από την Κρήτη, δήλωσε:
Πολλά απ’ αυτά που λέει σήμερα το Ποτάμι είναι αυτά που έλεγε και χθες και πριν από τις εκλογές και είναι αυτά που δειλά ψελλίζει σήμερα το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω τις θέσεις μας για το χρέος, για τα πλεονάσματα, όλα αυτά είναι πράγματα που το Ποτάμι έθεσε στην πολιτική σκηνή και τα αναπαράγει τώρα ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρέος του κ. Τσίπρα είναι να ελέγξει τις διάφορες ομαδούλες, τις διάφορες συνιστώσες στο κόμμα του. Και νομίζω ότι ένας ηγέτης κρίνεται κυρίως από αυτό. Δηλαδή, τι τάξη μπορεί να επιβάλλει στο κόμμα του και αμέσως μετά πώς αποτελεσματικά θα προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία.
Μα ποιο είναι επιτέλους αυτό το περίφημο «φιλοευρωπαϊκό κομμάτι» του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υμνεί κάθε τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης; Που υπάρχει; Ποιοι το αποτελούν; Είναι τόσο υπαρκτό και ορατό που είναι μάλιστα σαφές ότι...αντιγράφει και το Ποτάμι; Έχει το Ποτάμι τόσο αναλυτικές και πρωτότυπες θέσεις που σπεύδουν κάποιοι να τις αντιγράψουν;

Σε ποια χώρα συμβαίνουν όλα αυτά;