Το δόγμα «ΔΗΜΑΡ» παραμένει κυρίαρχο στο Ποτάμι

18.5.15


Μεταξύ του απίθανου ΣΥΡΙΖΑ και της εκκωφαντικά αποτυχημένης Νέας Δημοκρατίας, η Κ.Ο του Ποταμιού θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να αποτελέσει μια μικρή όαση εν μέσω κραυγών, λυγμών και οδυρμών του πολιτικού μας συστήματος.

Παρ' όλα αυτά όμως, εξακολουθεί να άγεται και να φέρεται από την πίστη του Σταύρου Θεοδωράκη στο δόγμα «Δημοκρατική Αριστερά» η οποία και τον οδηγεί σε σχεδόν ακατάληπτες δηλώσεις. Χθες, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος είπε:
Αισθανόμαστε τόσο δυνατοί που θα πορευτούμε μόνοι μας. Να το πω και διαφορετικά; Το Ποτάμι δεν έχει σχέση με τα παλιά και τα νέα μνημόνια. Δεν ψηφίσαμε τα μνημόνια των παλιών. Δεν θα στηρίξουμε τα μνημόνια των νέων. Εδώ βέβαια προκύπτει ένα ερώτημα. Και τι θα κάνετε αν η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή μια συμφωνία με τους εταίρους μας;Αυτό το ερώτημα είναι εύκολο για μας. Μπορεί ο κ.Σαμαράς να λέει «θα το σκεφθούμε».
Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να περιμένουν να πάρουν την εκδίκηση τους. Εμείς όμως που δεν έχουμε απωθημένα στην πολιτική λέμε ξεκάθαρα: μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στην Ευρώπη εμείς θα την ψηφίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στη συνέχεια θα στηρίξουμε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική νέων φόρων και νέας λιτότητας – αυτή τη φορά με αριστερή σφραγίδα.
Αν κάποιος βγάζει νόημα, ας με βοηθήσει κι εμένα να καταλάβω. Αν το Ποτάμι υπήρχε το 2010, θα ήταν αντιμνημονιακό; Θα ψηφίσει τη συμφωνία και παράλληλα θα διαφωνεί με τους φόρους και με τη λιτότητα που αυτή εύλογα θα περιέχει; Δεν γνωρίζουν που κατέληξε η Δημοκρατική Αριστερά με τα συνεχή «ναι μεν αλλά» της ηγετικής ομάδας της;

Όπως και να έχει, το Ποτάμι βρίσκεται σήμερα σε ένα αμήχανο αδιέξοδο καθώς η τηλεοπτική προβολή που του εξασφάλισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το έβαλε μεν στη Βουλή αλλά δεν μπορεί να το πάει παρακάτω. Αρκετοί εκ των βουλευτών του διαθέτουν μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα από τον πρώην δημοσιογράφο και ίσως γι' αυτό το Ποτάμι εξακολουθεί να μην μοιάζει με κανονικό δημοκρατικό κόμμα αλλά με προσωποπαγές εγχείρημα του κ. Θεοδωράκη.

Η μάστιγα των μέτριων ηγετών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα.