Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το κύριο θύμα ενός παπατζή ήταν μάλλον ο πρωθυπουργός της χώρας σου

27.7.15


Με ένα ηχητικό ντοκουμέντο, που σοκάρει, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του τυχοδιώκτη παπατζή Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, από το μυαλό του οποίου φαίνεται ότι δεν πέρασε ποτέ να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας με όρους κανονικότητας.

Μπορεί πράγματι κάποια από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας να ξεπερνούν τη φαντασία και του χειρότερου εχθρού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι ουδείς δικαιούται να εκπλήσσεται από οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Από τα πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη όπου μεγαλούργησε μέχρι τη στήλη του στο Protagon, επαναλάμβανε από την αρχή της κρίσης τις ίδιες σοφιστείες και απαντούσε πάντοτε με τον ίδιο αναιδή και ασυνεπή τρόπο στις όποιες επικρίσεις.

Προσωπικά, θεωρώ ότι έχουμε ήδη ασχοληθεί πάρα πολύ με τον συγκεκριμένο τηλεαστέρα και καλό θα ήταν να σηκώσουμε τα μανίκια και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη ζημία που προξένησε στη χώρα, την ώρα που έχτιζε διεθνώς την προσωπική καριέρα του. Για να προχωρήσουμε όμως μπροστά, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί κι αυτό δεν αφορά τον δραπέτη της Αίγινας αλλά τον πρωθυπουργό της χώρας.

Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από όλους στον εν λόγω πολιτικό απατεώνα να είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Πώς γίνεται να τον εμπιστεύτηκε; Πώς γίνεται να του έδωσε τόσο ελεύθερο πεδίο δράσης; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να καταλάβει ότι έχει να κάνει με έναν γραφικό νάρκισσο που μετέτρεπε αργά αλλά σταθερά την Ελλάδα σε ένα παγκόσμιο «πείραμα»; Ήταν πράγματι θύμα του Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας ή μήπως ο Βαρουφάκης ήταν ο βασικός συνεργός του σε όλο αυτό παρανοϊκό σχέδιο;

Κοινώς, Ιφιγένεια βρήκαμε. Αγαμέμνονα έχουμε;