Η πραγματική διαπραγμάτευση αφορούσε πάντοτε το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (κι επιτέλους ξεκινάει)

30.7.15


Αυτό που θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2012, όταν και ουσιαστικά δρομολογήθηκε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, φαίνεται ότι θα γίνει τρία χρόνια μετά και μάλιστα μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής για τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος του:
Για τους παραπάνω λόγους ζήτησε να εγκριθεί η πρότασή του για ένα έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ώστε να λυθούν οι διαφορές μέσω διαλόγου και συζήτησης και με πραγματική ενότητα και όχι στα λόγια. 
Ο Πρωθυπουργός πρότεινε πάντως να πραγματοποιηθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Κυριακή, σε περίπτωση που υπάρχουν μέλη της Κ.Ε. που θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να πάρει συντεταγμένα απόφαση πριν την επικύρωση της συμφωνίας για να εμποδιστεί αυτή η επικύρωση.
Σε περίπτωση που ερωτηθούν τα μέλη του κόμματος ζήτησε από τα στελέχη του να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα, ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις. 
Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών της καταστροφικής διαπραγμάτευσης, έτσι και σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει το κόμμα του πάνω από τη χώρα και τις άμεσες ανάγκες της. Ξανά οι Έλληνες πολίτες θα δουν να εξαρτάται το μέλλον τους από τις ορέξεις της κάθε Κωνσταντοπούλου και του κάθε Λαφαζάνη, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11.000.000 μέλη.

Θα μας απαντήσει άραγε ποτέ κανείς γιατί όλες αυτές οι εσωκομματικές διεργασίες δεν έγιναν πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου; Τι δεν ήξερε τότε ο Τσίπρας; Δεν ήξερε ότι δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης με σχεδόν το μισό κόμμα του να επιθυμεί ή έστω να μην φοβάται την επιστροφή στη δραχμή;