Απίστευτο κι όμως...αριστερό: 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ως «ταξικό» μέτρο το ΦΠΑ στα φροντιστήρια!

1.8.15


Συνεχίζει να σκορπίζει γέλια αλλά κυρίως πάρα πολλά ερωτηματικά η δραστηριότητα των βουλευτών του project «Πρώτη Φορά Αριστερά» καθώς είναι πραγματικά δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει τον ειρμό της «αριστερής» σκέψης τους.

Την ώρα που η οικτρά αποτυχημένη διαπραγμάτευση των Τσίπρα-Βαρουφάκη απέφερε στη χώρα ένα επώδυνο τρίτο Μνημόνιο, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για την αύξηση του ΦΠΑ στα...φροντιστήρια, την ώρα που ο ίδιος φόρος αυξάνεται σε εκατοντάδες προϊόντα, πολλά εκ των οποίων είναι και πρώτης ανάγκης.

Αναφέρουν μάλιστα ότι ένας από τους λόγους που καταθέτουν τη συγκεκριμένη ερώτηση είναι «επειδή το μέτρο αυτό βάζει επιπλέον ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση», μιας κι από ότι φαίνεται θεωρούν την παραπαιδεία κάτι σαν λαϊκό δικαίωμα ή έστω αγαθό.

Το καλύτερο; Υπέρ των επιχειρημάτων τους επικαλούνται και μια παλαιότερη κοινοτική οδηγία, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι εκ των 23 επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, την οποία και επιδίωξαν με την αρνητική ψήφο τους στο 3ο Μνημόνιο.

Οι 23 υπογράφοντες: Ζερδελής Γιάννης, Αυλωνίτου Ελένη, Βαγενά Άννα, Βαρδάκης Σωκράτης,
Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Δημαράς Γιώργος, Ζάννας Ζήσης, Ήσυχος Κωνσταντίνος,
Ιωαννίδης Ηλίας, Καρακώστα Εύη, Καφαντάρη Χαρά, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Λαπαβίτσας Κώστας
Μακρή Ραχήλ, Μιχαλάκης Νίκος, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Θανάσης, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Γιάννης, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη,
Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

ΣΥΡΙΖΑ, για φθηνότερη παραπαιδεία για όλους. Η αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων, ώστε να μην χρειάζονται φροντιστήρια, μπορεί να περιμένει.