Μεϊμαράκης: Οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, είμαστε με την κοινή λογική

10.8.15


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια χθεσινή αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής σχετικά με το τι εκπροσωπεί πλέον το κόμμα του.

Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Κατ’ αρχήν -χωρίς να σημαίνει ότι υποτιμώ τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών- οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί. Θα έλεγα ότι βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε.
Θα περίμενα ένας έμπειρος και...περπατημένος πολιτικός όπως ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα υιοθετούσε τέτοιου τύπου ανόητα κλισέ. Περίμενα να γνωρίζει ότι όποιος πολιτεύτηκε με σημαία το κενό γράμμα της «κοινή λογικής» απέτυχε παταγωδώς.

Υποτίθεται ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεγάλο κόμμα που στις πιθανές πρόωρες εκλογές θα διεκδικήσει τη νίκη. Θα το επιδιώξει με απολιτίκ καμπάνια τύπου Δράσης/Ποταμιού; Θα προσπαθήσει να μας πείσει ο Μεϊμαράκης ότι δεν είναι...δεξιός αλλά ένας ιεραπόστολος της κοινής λογικής;