Τάζοντας τα πάντα στους πάντες ο (ενωμένος) ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόλις 36%, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

10.8.15


Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά ο ενωμένος ΣΥΡΙΖΑ που έταξε τα πάντα στους πάντες έλαβε τον Ιανουάριο ποσοστό της τάξεως του 36% κι όχι 50%-60%.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Αν γίνουν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το κομμάτι που θα έχει παραμείνει πιστό στον Τσίπρα, θα αναλάβει και το πολιτικό κόστος της μεγαλύτερης κωλοτούμπας όλων των εποχών.

Πώς κάποιοι εμφανίζονται τόσο βέβαιοι για την ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα, ενός ανθρώπου που έχει ήδη αποδειχθεί απολύτως ανίκανος να κυβερνήσει τη χώρα, σέρνοντας την τρεις φορές σε εθνικές κάλπες μέσα σε λίγους μήνες;

Γιατί τα περισσότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με καπετάνιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, αποδέχονται με τόσο μεγάλη προθυμία την «ηγεμονία» του; Θυμίζω ότι μιλάμε για έναν πρωθυπουργό που έχασε (ουσιαστικά) τη δεδηλωμένη μέσα σε ελάχιστους μήνες, έχοντας στο μεταξύ καταστρέψει οτιδήποτε είχε μείνει όρθιο στη χώρα.

Το ότι ο Τσίπρας θα ταλαιπωρήσει ξανά όλη τη χώρα για να...αιφνιδιάσει τον Λαφαζάνη, δεν σημαίνει κι ότι ο ίδιος δεν θα αιφνιδιαστεί από το αποτέλεσμα της κάλπης. Με όχημα το...καλάμι, κανείς ποτέ δεν πήγε φοβερά μακριά.