To όνειρο του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να μετατρέψει το Ποτάμι σε φιλοευρωπαϊκή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

2.8.15


Προσπαθώ μάταια να καταλάβω όλον αυτό τον καιρό ποια ακριβώς στάση κρατάει έναντι των εξελίξεων το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και ομολογώ ότι ιδιαίτερη άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Μοιάζει όλο και λιγότερο με αυτοτελές κόμμα κι όλο και περισσότερο με συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης εδώ και πάρα πολύ καιρό λιβανίζει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο παρουσιάζει σαν αδιαμφισβήτητο Μεσσία που με μικρή μόνο βοήθεια μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη Γη της Επαγγελίας.

Χθες, από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε τα εξής:
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πάει -και να σας πω επειδή η Θεσσαλονίκη με εμπνέει να λέω λίγο παραπάνω καθαρά τα πράγματα- νιώθω άσχημα κάποιες στιγμές που στη Βουλή είμαι αναγκασμένος να ψηφίζω αυτή την κυβέρνηση. Αλλά πείτε μου αν έχουμε άλλο δρόμο. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Λέμε λοιπόν εμείς: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιήσουμε τη χώρα. Μέχρι να νιώσει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικρομεσαίος ότι μπορεί να επενδύσει σ΄ αυτή τη χώρα, ότι μπορεί να προσπαθήσει σε αυτή τη χώρα, ότι δεν πρέπει να την εγκαταλείψει. Εάν σταθεροποιηθεί η χώρα, λοιπόν, μετά είμαστε έτοιμοι και ελπίζω είναι έτοιμος και ο ελληνικός λαός να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για μια άλλη κυβέρνηση. Το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει, το Ποτάμι ήρθε για να φέρει μια πρόταση καθαρή στους Έλληνες. Δεν ήρθε για να κυβερνήσει μόνο του όμως. Ήρθε για να κυβερνήσει με όλους αυτούς, την πλατιά προοδευτική συμμαχίας που πιστεύει ότι η λύση είναι έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, έξω από το παλιό σύστημα αλλά και έξω από τους ερασιτέχνες που αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη του λαού.
Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Χαϊκάλη; Η κυβέρνηση αυτή θα σταθεροποιήσει τη χώρα; Αν τη σταθεροποιήσει, γιατί μετά να πάμε σε εκλογές και να κυβερνήσει και το Ποτάμι;

Αν δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτή την κυβέρνηση, γιατί δεν αυτοκαταργείται το Ποτάμι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ;