Στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη Λέσβο ο καθηγητής Ιωάννης Τσαμουργκέλης

7.9.15


Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στο νομό της Λέσβου θα είναι ο καθηγητής Ιώαννης Τσαμουργκέλης, ένας από τους ακαδημαϊκούς που διακρίθηκαν για τις ψύχραιμες τοποθετήσεις του στα χρόνια της κρίσης.

Αξίζει κανείς να περιηγηθεί στο προσωπικό ιστολόγιο του όπου δημοσιεύονται όλες οι παρεμβάσεις του ενώ σήμερα σε άρθρο του στο Capital.gr σημειώνει τα εξής:

Πολίτες και πολιτικοί πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αποτυχία συγκρότησης μιας εθνικής αφήγησης για το μέλλον και η εναπόθεση της πολιτικής πράξης στις επιταγές του 3ου μνημονίου χωρίς προτεραιότητες και σχεδιασμό, θα μας φέρουν αντιμέτωπους με περιορισμένη οικονομική αποτελεσματικότητα και εντέλει με συνεχείς πολιτικές διαπραγματεύσεις με τα εκάστοτε κουαρτέτα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η χώρα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές και η κοινωνία θα συνεχίζει να αποδιαρθρώνεται ενισχύοντας τα ακροδεξιά και ακροαριστερά ολοκληρωτικά κόμματα που θα περιφέρουν τις ιδέες για τη δραχμική “λύτρωση”. Μέχρι οι ιδέες αυτές να συναντηθούν με μια εξουθενωμένη κοινωνία όσο και με μια κουρασμένη με την περίπτωση της Ελλάδας ΕΕ. Και τότε…