Το Ποτάμι έχει πάθει Δράση και θα πεθάνει ως Δράση

24.9.15


Ανήκω σε εκείνους που ουδέποτε γοητεύθηκαν από το προσωποπαγές εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη που ονομάστηκε «Ποτάμι» και σε εκείνους που δεν απόρησαν καθόλου με την καθίζηση του στις εκλογές.

Σε αντίθεση με την κυρίαρχη αφήγηση, προσωπικά θεωρώ τεράστιο το ποσοστό που έλαβε το Ποτάμι, ένα εγχείρημα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς θέσεις, χωρίς στίγμα, χωρίς την παραμικρή κοινωνική αναφορά. Αν δεν υπήρχε το σπρώξιμο από τα ΜΜΕ και η τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, το εν λόγω εγχείρημα δεν θα λάμβανε πάνω από 1% στις κάλπες.

Παρατηρώ τις μετεκλογικές αντιδράσεις των στελεχών του και διαπιστώνω ότι η εκλογική συντριβή δεν ανέτρεψε τις βεβαιότητες τους. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι στραβός ο γιαλός και ότι δεν αρμενίζουν οι ίδιοι στραβά και αυτο-αποθεώνονται με ατάκες τύπου «ο λαός δεν θέλει την αλήθεια» κ.α. Ο ελιτισμός τους ένωσε, ο ελιτισμός θα τους διαλύσει. Όλα θυμίζουν τη Δράση του 2012.

Προσωπικά, δεν αποδέχομαι ότι το Ποτάμι αποτελεί ένα κανονικό κόμμα και ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η αυτοδιάλυση του σχήματος και ο διαμοιρασμός των στελεχών του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Μου φαίνονται απολύτως αστεία τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας καθώς στο Ποτάμι υπάρχει μονάχα ένα όργανο: ο Μεσσίας Σταύρος.

Επειδή όμως το καλάμι είναι άγριο και ατίθασο ζώο, εκτιμώ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα προσπαθήσουν να κατέλθουν ξανά αυτόνομοι στις εκλογές, θεωρώντας ότι ο...αμόρφωτος και ηλίθιος λαός που τόσο τους αδίκησε, αυτή τη φορά θα τους επιβραβεύσει. Η πορεία για το 1,5% έχει ξεκινήσει...

Ας φροντίσουν να αυτοπροστατευθούν ο Χάρης Θεοχάρης και τα μικρομεσαία στελέχη του κόμματος, που πράγματι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Όποιος ονειρεύεται «ενωμένη Κεντροαριστερά» με ράθυμους μαϊντανούς τύπου Λυκούδη και Ψαριανού, κάνει τεράστιο λάθος...