Το «σοβαρό» Ποτάμι έχει κάποιες θέσεις που θυμίζουν κάτι από Βασίλη Λεβέντη

2.9.15


Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Σταύρος Θεοδωράκης επαναλαμβάνει ότι έχει τις λύσεις για της χώρα κι ότι έχει και τους ανθρώπους για να τις εφαρμόσουν, παρακινώντας τους πολίτες να ενημερωθούν για αυτές.

Μπήκα στον κόπο να διαβάσω κάποιες από αυτές, όπως τις παρουσίασε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κι αναρωτιέμαι αν έχει βάλει στόχο να ανταγωνιστεί τον Βασίλη Λεβέντη σε απολιτικ φτηνό λαϊκισμό.

Να μερικές από αυτές:
-Κανείς να μην μπορεί να γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα ή ανάλογη υπηρεσία στο δημόσιο όπου όμως θα έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ και όχι από το παράθυρο.
-Κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή. Ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 θητείες σε όλη του την ζωή. 
-Πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές της χώρας. Αυτό είναι το κοινωνικό αίτημα. Όχι κατάργηση της αριστείας και επιβολής δια νόμου της μετριότητας και του χαβαλέ. Να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να τα διασυνδέσουμε με την αγορά εργασίας. Και βέβαια μη κρατικά πανεπιστήμια για νέες θέσεις εργασίας αλλά και για κάτι ακόμη. 
-Να ολοκληρωθούν όλες οι αποκρατικοποιήσεις με ανοιχτές και διάφανες διαδικασίες μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης. 
-Άμεση απόφαση για ελεύθερες και χωρίς κανένα φόρο μεταβιβάσεις των ακινήτων. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή στην «παγωμένη» αγορά παρά να απαλλαχθεί αυτή η περιουσία από το φόρο για να μπορέσει να κινηθεί. 
Μιας και ο κ. Θεοδωράκης πιπιλάει συνεχώς την καραμέλα του «έτσι γίνεται παντού στην Ευρώπη», μπορεί να μας πει σε ποια άλλη χώρα υπάρχει περιορισμός ενσήμων(!) για να γίνει κάποιος υπουργός; Σε ποια άλλη χώρα αποφάσισαν να ολοκληρώσουν όλες τις αποκρατικοποιήσεις μόνο μέσα σε 6 μήνες;

Ποιος θα κερδίσει από την πλήρη κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων; Με τι λεφτά θα κατασκευαστούν πρότυπα σχολεία σε όλη τη χώρα; Θα ιδρύσουμε μη κρατικά πανεπιστήμια μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;