Άδωνις και Κυριάκος Μητσοτάκης «χαϊδεύουν» τον Τζιτζικώστα με το βλέμμα στη δυαρχία

15.10.15


Το πρώτο πράγμα που ένας τρίτος παρατηρεί στις εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ένας από τους 4 υποψηφίους, ο Αποστόλης Τζιτζικώστας, διαθέτει ένα τεράστιο μειονέκτημα.

Όπως έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστό, αν ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019 και σε περίπτωση που κερδίσει την αρχηγία του κόμματος, θα ασκεί τα καθήκοντα του εκτός Κοινοβουλίου, κάτι εντελώς ξένο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.

Θα περίμενε κανείς ότι ένας υποψήφιος με τέτοιο μειονέκτημα θα είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τους συνυποψηφίους του. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Εκτός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει χάσει συνολικά την ψυχραιμία του, τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανεβάζουν ιδιαίτερα τους τόνους κατά του κ. Τζιτζικώστα.

Η εξήγηση είναι απλή. Αν κ. Τζιτζικώστας κερδίσει, τότε λογικά σε μια κίνηση ενότητας θα προτείνει κάποιον εκ των συνυποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Αν για παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσει στον β' γύρο, γιατί να ανεβάσει τους τόνους εναντίον ενός πιθανού νικητή που θα χρειαστεί βοήθεια στη Βουλή;