Δικαίως κλήθηκε στη συνάντηση με Ολάντ ο Λαζόπουλος, ο Τσίπρας του χρωστάει πάρα πολλά

23.10.15


Ελάχιστα με εκπλήσσει η κινητοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου στη χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολλάντ στο Gazarte.

Τη βρίσκω μάλιστα ιδιαίτερη χρήσιμη σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δήθεν κηρύξει τον πόλεμο στα «συμφέροντα» και στα ιδιωτικά κανάλια. Ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει πάρα πολλά στον Λάκη Λαζόπουλο, όπως αντίστοιχα στους Γιώργο Αυτιά και Γιώργο Παπαδάκη. Αυτοί είναι οι πατέρες του εθνικού νοσηρού λαϊκισμού, αυτοί τον έφεραν στην εξουσία.

Θυμίζω ότι ο Λάκης Λαζόπουλος είχε προσφερθεί μέχρι και να επεξεργαστεί το περιβόητο video με την κωμική προσπάθεια εξαγοράς του Παύλου Χαϊκάλη, μια υπόθεση που συνέβαλε καθοριστικά στο να μην βρεθούν 180 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτές είναι οι πολιτισμικές αναφορές του, αυτοί είναι φίλοι και σύμμαχοι του. Είναι νικητής, κάνει ό,τι γουστάρει, με όσο θράσος επιθυμεί. Τώρα βρίσκεται στη μέθη της κορυφής, όταν θα αρχίσει η απότομη πτώση, θα τα πληρώσει όλα ένα-ένα. Έτσι συμβαίνει πάντα και στους πάντες.