Ιερώνυμος κατά Ευρωπαίων: Θέλουν να αλλοιώσουν την ελληνική κοινωνία, γι'αυτό έγινε αυτό με τα θρησκευτικά

7.10.15


Προσπάθεια για αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας από ντόπιους και Ευρωπαίους «βλέπει» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πίσω από το θέμα που προέκυψε με τα θρησκευτικά. Αυτό τόνισε στην εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε τόνους πιο υψηλούς απ' ό,τι συνηθίζει - καθώς είναι πρόσφατη η αντιπαράθεση που είχε με το Υπουργείο Παιδείας και την αναπληρώτρια υπουργό κ.Αναγνωστοπούλου για το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών - ο κ.Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα πως αν θέματα όπως το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας, και η περιφρόνηση των ιερών και όσιων της Ελλάδας είναι μέσα στα «προαπαιτούμενα» τότε η Ιεραρχία, ο λαός και οι κληρικοί θα αποτελέσουν ανάχωμα.

«Φαινόμενα όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας αρχίζοντας από την σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακρυά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναλυτικά στα ΝΕΑ.

Στα χρόνια της κρίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κράτησε μια αρκετά υπεύθυνη στάση, μακριά από τις υστερίες του προκατόχου του, διαμορφώνοντας το προφίλ ενός προοδευτικού κληρικού ηγέτη.

Η συντηρητική στροφή του είναι σχετικά απρόσμενη και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια.