Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δεν είχε καμία στρατηγική, δέχθηκε μετά το δημοψήφισμα μια πολύ χειρότερη συμφωνία

22.10.15


Τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Βαρουφάκη-Παππά αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ για τα δραματικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού.

Αντιγράφω από σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει με έντονα σκωπτική διάθεση, απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό λέει, με μια δόση ειρωνείας, ο Γιούνκερ, είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα»!
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπορεί να διακρίνει «σχέδιο» πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά τις διαπραγματεύσεις. «Πιστεύω πολύ ειλικρινά, μετά από όσα ζήσαμε πως η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, την σχεδίαζαν μέρα με τη μέρα», επισημαίνει ο Γιούνκερ.
Αν μετά από λίγους μόνο μήνες ο Ζαν-Κλον Γιούνκερ εκφράζεται σε τέτοιους τόνους για τα κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφθείτε πόσο σκληρά θα είναι αυτά που θα γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, περιγράφοντας μια χώρα να χτυπάει με πείσμα το κεφάλι της στον τοίχο, ελπίζοντας να υποχωρήσει ο τοίχος.

Η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών, πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα να την ανταγωνιστεί.